bezár
 

építészet

2011. 09. 29.
Egy cseppnyi az orosz parazitákról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy cseppnyi az orosz parazitákról A hagyományosan minden év május végén megrendezett „АRCH Moszkva" építészeti biennálén mutatta be a za bor építésziroda parazita névre keresztelt koncepcióját, amit azon nyomban rá is szabadított az orosz fővárosra.


A város alapvetően alkalmas és adekvát helye a parazita-építészet megszületésére. Moszkva Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő városa, aminek az éhsége felzabál minden meglévő és megszerezhető területet, hátrahagyva a serclit, a morzsákat, a kreatív szemmel és figyelemmel észrevehető beépíthető területeket.Az építészek ezeket a sercli helyeket fedezték fel és művészi érzékenységgel jelölték ki mint beépíthető területet. A városra jellemzőek a több szintes épületek végfalai közötti átjárók, melyek funkciója valóban csak az átjárás, a továbbhaladás. A házak között lévő beazonosíthatatlan átjárókban az erőtér mégis érezhető, és kitapintható, a vonzódásuk erős, szinte látni, ahogy az egyes épületek között megtapadt beépítési vágy egyre sűrűsödik, míg összeérve használható tereket hoz létre.Ahol ezek az erők tápanyag-dús gazdaházaikat megtalálták, a Kozhukhovskaya utca elejére esik. Két, közel 25 méteres épület közötti árnyékos zugban meghúzódva egy háromemeletes parazita kikristályosodását figyelhetik meg az ottlakók.A képeket elnézve a koncepcióra kidolgozott prototípus külsőleg, belsőleg és gondolatilag is megfelel, hogy egy divatos betegség váljon belőle.minden a régi. semmi sem változik

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Csillag Adél --


További írások a rovatból

építészet

A Budapest Café Csengtuban A Budapest Café Csengtuban
Biasol Építészstúdió (Ausztrália): Budapest Café, Csengtu (Kína)
építészet

Így fedezd fel az épületeket díszítő geometriát! Így fedezd fel az épületeket díszítő geometriát!
Különutak - Karl-Heinz Adler és a magyar absztrakció
építészet

Az nem lehet, hogy nincs hozzá közünk Az nem lehet, hogy nincs hozzá közünk
Tettek ideje – Lakhatási mozgalmak a 20. században

Más művészeti ágakról

Todd Phillips: Joker
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés