bezár
 

film

2011. 12. 17.
A Láthatatlan Madárfotós titkai a Spektrumon!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy fotót elkattintani? Semmiség. Egy tökéletes fényképet készíteni? Annyira nehéz, hogy csak keveseknek sikerül. Egy tökéletes képet készíteni egy madárról? Szinte lehetetlen. Máté Bencének mégis sikerül. Mi a titka? Kiderül a Spektrum TV legújabb saját gyártású műsorából.
A Spektrum televízió jóvoltából eljött a nagy találkozás ideje! A nézők az On The Spot riporterei után most egy újabb hazai tehetséget ismerhetnek meg, akit fiatal kora ellenére a világ legjobb természetfotósai közt tartanak számon. A magyar ismeretterjesztő csatorna missziója, hogy olyan eredeti, valós értéket közvetítsen, mely mára már szinte kikopott a hazai televízió-csatornák műsorkínálatából. A Spektrum a példaértékű elhivatottsággal rendelkező Máté Bence zsenialitásának történetével, végtelen kitartásával és az élővilág iránti odaadó szeretetével mutat rá, hogy tőlünk mindössze egy karnyújtásnyira van az a lenyűgöző világ, melyet úgy hívunk: TERMÉSZET.
matebence
A Pusztaszeren élő fotós az elmúlt években sorra elnyerte a Veolia Environment Wildlife Photographer of the Year (Az év természetfotósa) Eric Hosking-díját. Bence az idén új rekordot állított fel a verseny történetében: az idei díjjal együtt immár negyedik alkalommal vehette át a rangos kitüntetést, miszerint ebben a kategóriában ő a világ legjobb természetfotósa. Nem véletlenül. Bence ugyanis megtanult a madarak fejével gondolkozni, és ha kell, egy szempillantás alatt láthatatlanná válik. A december 26-27-28-án bemutatásra kerülő „A Láthatatlan Madárfotós’ című sorozatot idén forgatta a Spektrum televízió, melyből megtudhatjuk, hogy mi a titka Bence díjnyertes képeinek, miközben a többszörösére lassított felvételeknek köszönhetően példátlan látványvilág tárul elénk. A műsor nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a hazai élővilágot és a természet szeretetét az emberekhez.

Egy nem mindennapi sorozat, egy nem mindennapi természetfotóssal, testközelben Magyarország legszebb madaraival, amelyeket ennyire részletgazdag képekben még soha nem láthattunk.

1. epizód: A csodatévő víz
Bemutató: december 26. 16:00

Máté Bence végre felfedi titkait. Megmutatja, hogy sikerült életében először igazán közel férkőznie a madarakhoz. Az is kiderül, milyen ötlet révén sikerült forradalmasítania a természetfotózást, és hogyan készültek el első, díjnyertes képei. A sorozat első részében Bence a pusztai homoki tölgyesekbe kalauzol minket, ahol testközelből élhetjük át a seregélyek, szajkók, fakopáncsok életének rejtett pillanatait.

2. epizód: A három albérlő

Bemutató: december 27. 16:00

Bence már elismert fotós, amikor fényképezőgépét a magyar puszták három színpompás madara felé fordítja. A szalakóta, a gyurgyalag és a búbos banka egytől-egyig afféle tartózkodó szépség, amelyeket méltán nevezhetünk a madárvilág díváinak. Bence azonban hamar felismeri, hogy a három madárnak van egy közös gyengéje: nehezen találnak fészkelőhelyet. A Láthatatlan Madárfotós segít a bajon, és miközben az általa épített odúkban kikelnek az első szalakóta fiókák, soha nem látott képek készülnek...

3. epizód: A halvacsora
Bemutató: december 28. 16:00

A Láthatatlan Madárfotós a létező legfejlettebb technikát veti be a tavak és nádasok madárvilágának megörökítéséhez. A webkamerával, napelemekkel, és minden eddiginél nagyobb ablakkal felszerelt les helyét műholdas képek alapján választja ki. De mindez még nem elég a kitűzött cél eléréséhez, ezért Bence úgy dönt, hogy a szokásos teleobjektíves képek helyett nagylátószögű képeket fog készíteni. Ehhez azonban a kamerát be kell juttatnia a madarak közé, ami nem egyszerű feladat. De Bencének a nehézségek nem szegik kedvét. Sőt...
 
„A Láthatatlan Madárfotós” december 26-27-28-án 16:00-kor látható a Spektrum televízió műsorán.

Azok számára, akik lemaradnak a bemutatókról, vagy újfent szeretnék megtekinteni a lenyűgöző képsorokat, 2012. január 1-jén maratoni sugárzás keretében ismét lehetőség nyílik átélni a nem mindennapi pillanatokat.
madarfotos
nyomtat

Szerzők

-- Soós Tamás --


További írások a rovatból

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés