bezár
 

irodalom

2012. 06. 10.
Százak szavaltak Kolozsváron
Törőcsik Mari, a TIFF meghívottja a Kolozsvári Ünnepi Könyvhétre is benézett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három Kányádi-verset szavaltak kórusban több százan a 2. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét keretében. Az eseményt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze nyitotta meg, akit az idei TIFF-en életműdíjjal tüntettek ki. A versmondás után verséneklés következett a Kaláka jóvoltából.
Nem hivatalosan összefonódott a kolozsváron 11. alkalommal megszervezett Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) és a 2. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét.

Törőcsik Mari, a TIFF egyik díszvendége – aki szombat este a filmes seregszemle zárógáláján életműdíjat vehetett át – nyitotta meg ugyanis szombaton kora délután a könyvhét keretében megszervezett Hangzó Csoda nevű közösségi versmondást. Ennek keretében több százan szavalták egyszerre Kányádi Sándor Mátyás-napi vásár, Fekete-piros és Faragott versike című költeményeit.

Aztán a népszerű Kaláka együttes lépett színpadra. Ezúttal mintha a hangosítás is közönségbarátabb let volna, bár az az ősi bölcsesség is igaz lehet, hogy az egy zenekaron belüli Kossuth-díjak számával egyenesen arányos az optimális hangerő iránti érzékenység. A koncertet természetesen nagyon élvezték kicsik és nagyok: a perzselő napsütés ellenére többször visszatapsolták a zenekart.

Vasárnap Berecz András mesés-dalos előadása zárta a rendezvénysorozatot, és bár a setét felhők viharral fenyegettek, a közönség tántoríthatatlan volt.
Fotó: Fodor Enikő
nyomtat

Szerzők

-- Varga László Edgár --


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés