bezár
 

irodalom

2016. 06. 07.
A Magyar Bibliatársulat és a Kálvin Kiadó a Könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Bibliatársulat és a Kálvin Kiadó a Könyvhéten A Kálvin Kiadó és a Magyar Bibliatársulat ajánlata a 87. Ünnepi Könyvhétre

 

Pecsuk Ottó (szerk.): Bibliaismereti kézikönyv

Bevezetés és magyarázatok a Szentírás könyveihez

2., javított kiadás

 

A Magyar Bibliatársulatnak a protestáns bibliafordítások szövegének gondozása, kiadása mellett kiemelt feladata azok ismeretterjesztő jellegű népszerűsítése is. Ezért látta szükségét egy a teljes Biblia tartalmi ismertetésére alkalmas kiadvány elkészítésének. A célba vett olvasók elsősorban a közép- és felsőfokú tanulmányaikat folytató fiatalok. De haszonnal forgathatja a bibliai kor egykori kultúrái és irodalmuk iránt érdeklődő szélesebb olvasóközönség is. A könyv alapvető ismereteket nyújt az egyes bibliai könyvcsoportok és könyvek szerzőiről és azok korabeli felhasználóiról, valamint rövid és közérthető tartalmi összefoglalással, érdekes irodalom- és kultúrtörténeti információkkal segíti a szövegek jobb megértését. E fejezetek része az olvasókat további kutatásukban segítő, ajánlott magyar nyelvű irodalom felsorolása. Találhatunk még a kötetben egy-egy általános bevezetést az Ó- és az Újszövetségbe, rövid ismertetést a deuterokanonikus bibliai könyvekről, s egy-egy időrendi táblázatot szintén az ó-, illetve az újszövetségi korhoz. A szerzők a hazai protestáns teológiai egyetemek elismert biblikus tudósai.

Pecsuk Ottó (szerk.): Bibliaismereti kézikönyv

B/5; 680 oldal

keménytáblás

4500 Ft

 

Napi menü

Gondolatok, igék, imádságok John Bush rajzaival

 

Keresztyén karikatúra? Ez valami vicc? Az, komolyan. Egy kép néha valóban többet mond ezer szónál. A karikatúrák pedig olyan képek, amelyek a görbe tükör képén keresztül beszélnek. A Napi menü egyfajta rendhagyó áhítatos könyv, amelyben találkozik a vicces és a komoly. John Bush amerikai grafikus találó karikatúrái, valamint hozzájuk kapcsolódó bibliai idézetek, gondolatok és rövid imádságok segítenek mélyebben megérteni a Bibliát, a keresztyén hitet és életet.

Napi menü

137×148 mm

128 oldal

kartonált; 990 Ft

Változatlan utánnyomás

 

Győri Katalin: Felhők szigete

Ifjúsági regény

 

Beni nagyon várja a vakációt, a szokásos közös nyaralást a szüleivel. A nyár azonban nem úgy kezdődik, ahogy ő szeretné: szülei sokat veszekednek, és úgy érzi, tőle is csak meg akarnak szabadulni, amikor elküldik őt egy keresztyén táborba, holott neki mindehhez semmi köze nincs.  A Felhők Szigetén a magányos fiút sok meglepetés várja. Nemcsak kalandok és barátok, hanem egy olyan Valaki is, aki egész életének új irányt ad majd. Győri Katalin ifjúsági regénye az első megjelenés óta eltelt évtized során igazi klasszikussá vált a keresztyén irodalomtól nem idegenkedő fiatal olvasók körében.

Győri Katalin: Felhők szigete

A/5

216 oldal

kartonált

690 Ft

Változatlan utánnyomás

 

Hodossy-Takács Előd: A túlélés kora

A Bírák könyve magyarázata igehirdetési vázlatokkal

 

Történeti–archeológiai szempontok alapján a bírák kora a vaskornak felel meg. Két évszázad, melynek egyik különlegességét a bibliai történetírásban többé meg nem ismétlődő vezetési modell jelenti. Látszólag a legideálisabb körülmények között szerveződött Izráel élete ekkoriban: a Biblia szerint közvetlenül Isten uralma alatt, világi hatalmasok elnyomása nélkül, illetve Isten által választott vezetők (ún. bírák) irányításával. A bírák könyve azonban nemcsak az ideális állapotot rajzolja meg, hanem rendkívül reálisan ábrázolja ennek az időszaknak számtalan buktatóját és csapdáját is, amelyeket csak ritkán sikerült elkerülni a választott népnek. A szerző kísérletet tesz, hogy közelebb hozza minden érdeklődőhöz az Ószövetségnek e különleges darabját.

Hodossy-Takács Előd: A túlélés kora

A/5

200 oldal

kartonált

1800 Ft

 

A Magyar Bibliatársulat, a Kálvin Kiadó és a Luther Kiadó színes választékkal és kedvezményes vásárlási lehetőséggel várja az érdeklődőket a Vörösmarty téren, a 85-ös pavilonnál!

 

Zenés könyvheti dedikálás a Vörösmarty téren

 

2016. június 11-én, 15.30 órától az Országodba befogadtál című interjúkötet szereplői és alkotói dedikálnak és örömzenélnek a Kálvin Kiadó könyvheti standjánál (Bp., Vörösmarty tér, 85-ös pavilon).

A nagysikerű könyv 16 cigány származású keresztyénnel készült beszélgetést tartalmaz. Címe a magyarországi cigányok himnuszának záró sorát idézi, ahogy azt a keresztyén romák éneklik.

 

Egy előzetes rádióinterjú a Katolikus Rádió 2016. június 6-diki KAPCSOLATBAN című műsorából: http://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/386667

 

Dedikálnak: Balogh Krisztina, újságíró; Balogh Róbert, református lelkész; Jónás Zsolt, református hitoktató; Káli-Horváth Kálmán, a Budapesti Református Cigány szakkollégium szakmai vezetője, festőművész; Koncz Eszter, református hitoktató; Naszádi Kriszta, könyvszerkesztő, cigánymissziós munkatárs; Sztojka Szabina, református teológushallgató, cigánymissziós munkatárs 

 

A kötetről bővebben itt:

http://ciganymisszio.info/pozitiv-peldak/v/547/

valamint:

http://www.kalvinkiado.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=686%3Aujdonsag-orszagodba-befogadtal&catid=2%3Ablog&Itemid=108&lang=hu

 

------------------------------------

 

Naszádi Krisztina (szerk.): Országodba fogadtál

Cigány fiatalok, munkatársak, lelkészek és művészek a református egyházban

 

A kötet címe – Országodba befogadtál – a magyarországi cigányok himnuszának záró sorát idézi, ahogy azt a keresztyén romák éneklik. Közülük tizenhatan szólalnak meg ebben a könyvben: a svájci diplomát szerzett lelkész, a rákkutató doktorandusz, a sokszínű gyülekezetről álmodó teológus lány; a grafikus, aki a Magyar Képzőművészeti Egyetem első cigány származású hallgatója volt; az esti iskolába járó fiatalember, aki Istenben édesapára talált; az árva diakónushallgató, aki utat kíván mutatni a hasonló sorsú gyerekeknek; a hatgyermekes szociológus, aki a cigány közösség megerősítéséért dolgozik; a hitoktató, aki boldogan hirdeti saját népe között az evangéliumot; és a szakmunkát végző presbiter, aki családjáért, gyülekezetéért és hivatásáért áldja teremtőjét... Az Isten gyermekeként megtalált új identitásról, valamint a közösségi, társadalmi felelősségvállalásról szóló történetek egy olyan etnikum tagjaival ismertetnek meg, amellyel közös hazában élünk, és amellyel – ahogy az egyik cigány festőművész fogalmaz – „atyafiságot kellene vállalnunk”.

(Ez az utolsó könyvajánló már megjelent a Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmával is.)

Naszádi Krisztina (szerk.): Országodba fogadtál

168×188 mm

140 oldal

kartonált

900 Ft

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés