bezár
 

zene

2017. 03. 01.
Minden hajós fellépés különleges
Koncert előtt - interjú a Hello Hurricane tagjaival
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hello Hurricane nevű budapesti együttes mostanában ritkábban koncertezik, ennek hátteréről, terveikről, kedvenc zenéikről és a jövőről kérdeztük őket. 

PRAE.HU: Utoljára a kuplungos előszilveszteri koncerteteken hallhattunk benneteket élőben. Akkor a Middlemist Reddel játszottatok, és hozzá kell tenni, hogy nagyon király buli volt. Melyik magyar együttesekkel vagytok még ilyen jó viszonyban, kikkel játszanátok együtt szívesen a közeljövőben?

Tomi: Köszönjük! Mi is nagyon jól éreztük magunkat. Szívesen játszanánk együtt például a Signure Crust-al, ami már egyszer tervben is volt vagy a Törzzsel.

Mario: Tape Delay

Ábel: Makrohang

Bazsi: Ricsárdgír

PRAE.HU: Most, hogy nem léptek fel annyiszor, több időtök van új számok írására? Terveztek új lemezt, vagy ez még korai kérdés, tekintve, hogy az első nagylemezetek, a What I Can Hide kevesebb, mint egy éve jelent meg?

Tomi: A What I Can Hide tulajdonképpen három év munkájának termése, így nagylemezben most még nem gondolkozunk. Mivel mindenki nagyon elfoglalt (ezért is koncertezünk most kevesebbet), így azt nem állítom, hogy több időnk lenne alkotni, de pár hete elkezdtünk új dalokon dolgozni!

PRAE.HU: Nemrég jártam a Wave-ben és kerestem az albumotokat, de azt mondták, hogy csak nálatok lehet megvenni. Szerintem jó lenne, ha legalább néhány kultikus helyen kapható lenne. Várható ezen a fronton változás?

Mario: Ez a jövő kérdése, hamarosan kimerül a készletünk (aminek persze nagyon örülünk), persze az A38-on lehet majd tőlünk vásárolni még, ez biztos. Ha úgy döntünk, hogy lemezboltokba is viszünk, akkor mindenképp utángyártásra lesz szükség.

PRAE.HU: Az együttesen belül mindenki hasonló zenét hallgat, vagy ez nem volt annyira meghatározó a stílusotok kialakításában? Tudtok mondani pár kedvenc előadót? 

Balázs: Vannak átfedések és közös kedvencek, de nagyon sokszínű az ízlésünk. Nálam kedvenc például a The Mars Volta.

Mario: Moderat.

Tomi: Temples, The Growlers, Peace.

Ábel: Gojira.

Beni: Arvo Pärt, Radiohead.

PRAE.HU: Lehet, hogy csak én érzem így, de ez koncert fontosnak ígérkezik az együttes életében. Készültök valami különlegessel?

Mario: Minden hajós fellépés különleges, nagyon szeretünk ott játszani, nem véletlen, hogy a lemezbemutatónk is ott volt. Ezúttal pedig egy osztrák banda, a New Native játszik előttünk, ez az első alkalom, hogy külföldi előzenekarunk lesz. Most, hogy kevesebbet koncertezünk igazából minden alkalom különleges.

PRAE.HU: És egy utolsó kérdés, hogy megtudjunk valami kicsit személyesebbet is. Mesélnétek az együtteshez kapcsolódó legjobb élményetekről?

Mario: Nekem a teljes vidéki turné tavalyról.

Ábel: A lemezbemutató az A38-on.

Tomi: A Bánkitó fesztivál 2 éve.

Balázs: A lemez utolsó számának megírása.

Beni: Én a stúdiózást szerettem a legjobban (kb. egy éve volt, 2016. márciusában), 5 napra elvonultunk és beköltöztünk a SuperSize-ba. Erről év végén hoztunk ki egy videót is.

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Franciska --


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés