bezár
 

irodalom

2017. 05. 29.
A K. u. K. könyvheti könyvei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A K. u. K. könyvheti könyvei A K. u. K. könyvei az Ünnepi Könyvhéten

Tarján András (szerk.): Csináljanak végre valamit!
A  szabadság az ő ügyük

A kötet  a Liberális Körben elhangzott fontos közéleti beszélgetések szerkesztett változata.

 

Radnóti Sándor előszavából: „Van közöttük néhány, akit nem habozok a vékony és erőtlen magyar ellenállás hősének nevezni. … mind saját történetük, érdeklődésük, elkötelezettségük adalékával járulnak hozzá az összképhez."

A résztvevők , akikkel Tarján András beszélgetett: Iványi Gábor, Ferenczi Krisztina, Tóta W. Árpád, Csillag Adám, Magyar Péter, Rédei Éva, Pogátsa Zoltán, Fodor Gábor, Heller Ágnes, Lendvai lldikó, Kálmán László, Móra Veronika, Ritók Nóra, Mendrei Lószló, Vágó István, Rényi Andrós, Miklósi László, Toronyi Zsuzsanna, Kész Zoltán és Krug Emilia.

Csináljanak végre valamit!

Csináljanak végre valamit!
A  szabadság az ő ügyük
Szerk.: Tarján András
328 oldal, kartonált, füllel   3000 Ft

 

Koncz-Kovács Anna: Fabula Pláza
 

Hogy mi az a Fabula pláza? Tabula rasa, történetek tiszta lapra írva. Tisztára, jó alaposan begroteszkítve a fehér felületet. Ha úgy tetszik, kitalált mesék, társadalomkritikák, mulatságos vagy éppen keserédes, olykor olvasó képébe belepancsoló novellák. Egy elképzelt világ, egyedi szereplőkkel. Egy fokhagymaprés, aki beleszeret egy gulyáskrémbe, egy végrendeletet író műfogsor, kavicsokkal valóságshowt összerittyentő öregasszonyok, és még sorolhatnám. Plázáról van szó, hiszen a modern kor vívmánya, úgy is mondhatnánk, egy tárház, tele esettanulmánnyal, ami hazavihető és megszerethető, utálható és szelektívbe dobható, sokkoltató és elajándékozható, vagy ha rendeltetés szerinti használatban tönkremegy, visszaváltható. A könyv mondanivalója, hogy tudnunk kell nevetni, felülemelkedni a groteszk élethelyzeteken, ezért mindenkinek ajánlott az elolvasása, aki pár percre ki szeretne zökkenni a mindennapok egysíkúságából. 

Koncz-Kovács Anna: Fabula Pláza

Koncz-Kovács Anna: Fabula Pláza
152 oldal, kartonált, füllel  1800 Ft

 

A. Túri Zsuzsa: Tűztündértánc

 

A Genfben élő költőnő két-három év alatt  nagy népszerűségre tett szert különböző – elsősorban internetes irodalmi oldalakon..  … lélekemelő… fenomenálisan gyönyörű… mennyi szépség egy szépségben…szívet melengető… bent van a lelkünkben… Ilyen és ehhez hasonló elismerő szavak, mondatok sokasága kísérte verseit. Mi a titka A. Túri Zsuzsának?  Az, hogy nincs titka. Versei belülről, a lélek legmélyéről jönnek, tele gondolatokkal, őszinteséggel, váratlan és páratlan költői képekkel, zeneiséggel.  Igazi költő. 

A. Túri Zsuzsa: Tűztündértánc

A. Túri Zsuzsa: Tűztündértánc
 80 oldal, kartonált füllel,  980 Ft

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés