bezár
 

zene

2017. 06. 27.
Mit esznek az angol zenészek Magyarországon…
Interjú a The Midnight Barbers tagjaival
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hogyan keveredtek Magyarországra, mi tetszik nekik, milyen zenéket hallgatnak, és egyáltalán, hogyan tájékozódik egy angol zenekar nálunk – erről vallottak a The Midnight Barbers tagjai a Fishing on Orfű fesztivál elején a prae.hu portálnak.

PRAE.HU: Egy angol együtteshez képest rengeteget játszotok Magyarországon. Hogy találtátok ki, hogy ide jöjjetek koncertezni?

prae.hu

A Run Over Dogs-zal az angol turnéjukon ismerkedtünk meg, ott játszottunk velük először, és rögtön megkedveltük egymást. Utána hívtak, hogy koncertezzünk Magyarországon is: így jutottunk el ide először.

PRAE.HU: Tavasszal a Middlemist Reddel turnéztatok…velük hogy ismerkedtetek meg?

Őket is Szaszáék (Run Over Dogs) miatt ismertük meg. Először az Akváriumban léptünk fel velük a turné előtt egy hónappal.

PRAE.HU: Mi az, amit a legjobban szerettek Magyarországban, van esetleg valami különösen jó emléketek?

Az emberek nagyon kedvesek, és Szasza rengeteg dologban segített nekünk. A másik a magyar konyha: egyszer megkínáltak egy szendviccsel, amiben elvileg agyvelő volt!

PRAE.HU: Mik az első benyomásaitok Orfűről? Hogy tetszik a fesztivál?

Csak ma érkeztünk, ezért nem láttunk belőle olyan sokat, de eddig mindenki nagyon kedves volt és jó a hangulat. Meg akarjuk nézni az együtteseket, akiket ismerünk, egy óra múlva kezdődik is a Middlemist Red a Jameson sátorban.

PRAE.HU: Sok más magyar zenekarral is játszottatok már. Melyik koncert volt a legemlékezetesebb, kikkel szerettek a legjobban zenélni?

Nemrég játszottunk a The Beans-zel, az a koncert nagyon emlékezetes volt. Ezen kívül természetesen ott van a Run Over Dogs és a Middlemist is…

PRAE.HU: Milyen zenét hallgattok a legszívesebben? Vannak kedvenc előadóitok?

Amikor tegnap éjjel Budapestre utaztunk King Gizzard and the Lizard Wizardot hallgattunk… úgy emlékszem ezt Ábel mutatta a Middlemistből. Amikor először hallgattuk őket, otthon rögtön megmutattuk a barátainknak, de úgy tűnt ez csak nekünk maradt ki korábban: ekkorra már mindenki ismerte őket.

PRAE.HU: Zenészként van olyan előadó, aki inspirál titeket?

Bob Dylan és Childish Gambino. Szerintem ők a mi hőseink.

PRAE.HU: Visszatérve az európai turnétokra: mik voltak a legmeghatározóbb élményeitek?

Egy kísértetkastélyban aludtunk egy kisgyerek szellemével az ezernyolcszázas évekből. Nekünk kellett megrakni a saját tüzünket, nem volt elektromos áram, a zuhanyzás pedig kívülről úgy nézhetett ki, mint valami extrém sport.

PRAE.HU: Milyen volt egy külföldi zenekarral turnézni, vagy egyszerűen itt, Magyarországon játszani?

Nagyon jó volt teljesen más kultúrával rendelkező, más gondolkodású embereket megismerni és velük dolgozni. Megkóstolhattuk az itteni ételeket is: semmi sem jobb egy frissen sütött magyar kolbásznál mustárral! És az Unicum…

PRAE.HU: Még egy kérdés a fesztiválokról: Angliában is sok ilyen jellegű, kisebb fesztivál van?

Igen, ott mindig van valahol egy fesztivál, viszont nem ilyen hangulatosak, a Fishing nagyon különleges.

PRAE.HU: Ezek szerint szeretitek az itteni közönséget. Mi a legjobb élményetek ezzel kapcsolatban?

Ahogy a Borfaluban sétáltam, láttam egy lányt, akin Midnight Barbers-es póló volt. Mindig nagyon jó érzés látni, ha valaki ismer minket és a zenénket.

PRAE.HU: Mikor kezdtetek el együtt zenélni? Volt valaki, aki inspirált titeket arra, hogy a zenei pályát válasszátok?

Tizenegy évesek lehettünk, amikor először találkoztunk egymással. Együtt jártunk suliba, és tizennégy-tizenöt éves korunk óta zenélünk is.

PRAE.HU: Akkor most az együttesre fektetitek a legnagyobb hangsúlyt?

Igen, és reméljük, hogy így is maradhatnak a dolgok, szeretnénk koncertezni, utazni és természetesen rengeteg lemezt kiadni. Amúgy a nevünket is meg akarjuk változtatni, de ez majd lassan úgyis publikussá válik…

Fotó: Balogh Berta

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Franciska --


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés