bezár
 

színház

2008. 06. 19.
Demjénnel nyit a Szikla Színház
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Demjén Ferenc Én csak fújom a dalt című koncertjével nyitja meg az új évadot pénteken a pilisszántói Szikla Színház, ahol szombaton Lovász Irén és Szvorák Kati népdalénekesek közös műsora várja az érdeklődőket.

Szkéné színház

A szervezők tájékoztatása szerint Demjén Ferenc előzenekara a péntek esti koncerten a csíkszeredai Role rockegyüttes lesz.

Lovász Irén, aki nemrégiben 25 nemzet képviselői közül a legjobb szólóénekes díjat kapta Tallinban, Fellegajtó című műsorát adja elő, az esten közreműködik Demjén András, Gyulai Csaba, Ágoston Béla, Balázs Gergely és Mizsei Zoltán. 

Szvorák Kati Mondj szívem dalt! című koncertjén Bolya Mátyás, Szokolay Dongó Balázs és Mizsei Zoltán is színpadra lép, s a művésznő szlovák dalokat is énekel majd. A műsor érdekessége, hogy a két népdalénekes közösen is előad néhány dalt. 

A két énekesnő koncertje előtt a gyimesfelsőloki Vadhajtás táncegyüttes ad műsort a volt pilisi kőbánya helyén, a görög színházakéhoz hasonló környezetben kialakított pilisszántói Szikla Színházban. 

Szombaton azonban nem csak a zenei eseményre várja a pilisi település az érdeklődőket: Szent László-szobrot avatnak a Makovecz Imre tervezte Boldogasszony kápolna mellett vezető Csillagösvényen. A 3 méteres, fából készült Szent László-szobor, amelynek felavatásán Gulyás Dénes operaénekes is közreműködik, immár az ötödik emlékmű a Csillagösvényen Nimród, Attila, Árpád és Hunyadi Mátyás szobra után.

A faszobrokat Smidt Róbert szlovákiai fafaragó mester készítette, s a Pilisszántóért Egyesület tervei között szerepel egy Szent Istvánról mintázott szobor felállítása is.

nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

Bíró Bence drámájának ősbemutatója a Centrál Színházban
színház

A Dagerrotípia Fodor Tamás rendezésében a Stúdió K színházban
Widder Kristóf és Tóth Réka Ágnes darabja Szentendrén
A THEALTER30(+1) – Színháztudományi konferencia-kötetről

Más művészeti ágakról

Bernáth Szilárd: Larry
A Kokas-féle komplex művészetpedagógiai foglalkozás
Gerőcs Péter: Werkfilm, Kalligram, Budapest, 2022.
Ugrin Julianna és Vizkelety Márton: A döntés


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés