bezár
 

színház

2008. 06. 25.
Kiosztották a Magyar Táncdíjat
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Oláh Zoltánnak, a Magyar Állami Operaház első magántáncosának ítélték oda idén a Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díjat, míg a junior díjazott Haller János, a Szegedi Kortárs Balett tagja lett.

Szkéné színház

A Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díj - rövid nevén Magyar Táncdíj - a Philip Morris Magyarország által 1993-ban alapított Magyar Balett-díj utóda. 

A fődíjat és az ifjú tehetségeknek járó junior-díjat minden évben az a két magyar táncművész nyeri el, akik a művészeti tanács szerint kiemelkedő teljesítményükkel jelentős mértékben járultak hozzá a magyar táncművészet értékeihez, s akik a világ színpadain méltón képviselhetik a magyar táncművészetet. 

A szakmai zsűri elnöke Szakály György balettművész, tagja pedig Kiss János, a Győri Balett igazgatója, Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett vezetője, Kovalik Balázs, a Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója, Schell Judit színésznő és Szemere Katalin újságíró. 

A szerdán Győrben megrendezett díjátadó gála része a VI. Magyar Táncfesztivál programjának. A gálával a nemrég elhunyt ifj. Nagy Zoltánra, az első díjazottra emlékeztek.

nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

Desiré Central Station 2022 – No Filter
Beszélgetés Sándor L. István könyvéről, Ács Jánosról, Máté Gáborral
színház

Kísérleti doku-kórusszínház a Király Gyógyfürdőben
A THEALTER30(+1) – Színháztudományi konferencia-kötetről

Más művészeti ágakról

Bernáth Szilárd: Larry
Piros orr mesék - kötetbemutató
irodalom

Szeifert Natália: Örökpanoráma, Kalligram, Budapest, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés