bezár
 

film

2011. 06. 23.
Fékezett habzás a hálón!
Cinetrip doku június közepétől egy hónapig a neten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fékezett habzás a hálón! Június közepétől egy hónapon át csak az interneten, a videa.hu portálon tekinthető meg a budapesti gyógyfürdőkben szervezett Cinetrip partisorozatról szóló, Fékezett habzás című dokumentumfilm. Az első héten máris több mint 10 ezren nézték meg a 41 perces alkotást, melyet a későbbiekben akár valamelyik televíziós csatorna képernyőjén is viszontláthatunk.
A film a budapesti Rudas Gyógyfürdőből induló rendezvénysorozat elmúlt 12 esztendejét járja körbe, a fürdőzést és a zenés, látványos partikat összekapcsoló új szórakozási forma születését és virágzását, a körülötte kialakult konfliktusokat mutatja be.

A sikertörténet alapítója, L. Laki később nagyszabású szabadtéri rendezvény szervezésébe fogott, amiben szó szerint teljesen tönkrement. Ezt követően évekig elhúzódó perek sorozata kezdődött, miközben a Cinetrip megbukott, és akkor úgy tűnt, soha többet nem lesznek ilyen jellegű bulik. Végül azonban másképp alakult.

Az alaptörténet mellett a dokumentumfilm olyan általánosabb érvényű kérdéseket is feszeget, hogy milyen a kultúra, turizmus és gazdaság viszonya Magyarországon, mit okoz a Sziget Kft. erőfölénye a honi fesztiválok piacán, s hogy a bürokrácia milyen hatással van a sikeres ötletekre. A rendező Flór Péter az operatőr Kabán Benedek segítségével ismert személyiségeket - például Bojár Iván András, Gerendai Károly, Erdélyi Zsolt vagy Korompay Katalin – is megszólaltat.

A Fékezett habzás alkotói egyúttal egy vadonatúj, az eddigiektől merőben eltérő forgalmazási modellt tesz próbára, melyben üzletileg maguk is érdekeltté válnak.


A film megtekinthető itt:
http://videa.hu/videok/film-animacio/fekezett-habzas-budapest-cinetrip-erdelyi-zsolt-40o5B9L92phd42gC#b
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Magnus von Horn: SWEAT
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!
Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

art&design

Traumapanoráma Traumapanoráma
Lázár Kristóf: You can’t take another ache inside your body című kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában
Mészöly és a háború, Kisoroszi, 2021. július 3.
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés