bezár
 

zene

2011. 07. 17.
Új Erasure album és turné ősszel
Frankmusik producereli az angol pop-duó 14. stúdióalbumát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új Erasure album és turné ősszel Vincent James Turner, alias Frankmusik látta el a produceri teendőket az Erasure október 3-án megjelenő, Tomorrow's World című vadonatúj albumán. Ez a brit pop-páros sorrendben 14. stúdiólemeze, 1986-os debütáló korongjuk óta, utoljára pedig 2007-ben jelentettek meg új anyagot, amivel koncerteztek is. Most sem lesz ez másként: a turné augusztus 31-én startol Floridában.
Vince Clarke és Andy Bell, azaz az Erasure július elején adta ki első két nagylemeze (Wonderland, The Circus) újramaszterelt, és a rajongók szívét megdobogtató, extra tartalmakkal kibővített változatát, ami kicsit talán mérsékeli a várakozás izgalmát az októberben megjelenő Tomorrow's World című új album polcokra kerültéig.

A lassan három évtizedes múlttal büszkélkedhető szinti-popperek jelenleg koncertkörúton vannak, mely Total Pop! címen fut, és a banda eddigi legnagyobb sikereit hivatott felvonultatni a repertoárban.
Total Pop! Forest Tour
A nyári turné tulajdonképpen az augusztus végén induló nagy koncertsorozat bemelegítéséül szolgál, mellyel az Erasure az USA, az Egyesült Királyság, valamint Európa nagyvárosait keresi majd fel. A Tomorrow's World Tour az újonnan megjelenő nagylemezt hivatott promotálni, mely Vince Clarke és Andy Bell első közös munkája a szintén elektro-popban utazó brit producerrel, Frankmusikkel.

Vince Clarke egy igazi legenda egy olyasvalaki számára, mint én, aki rajong az elektronikus zenékért. - nyilatkozta Frankmusik még áprilisban a Spinner-nek.
Frankmusik
Maine-ben dolgoztunk együtt, a behavazott Maine államban. Volt kb. mínusz 10 fok, és ötlábnyi magas hó. Ha láttátok a "Tortúra" című filmet - (az egyik legjobb Stephen King filmadaptáció) -, akkor nagyjából képben lehettek, milyen volt."

Hogy ez a fentebb vázolt munka-háttér stílszerűen hűvös szinti-dallamokat csalt-e elő Vince Clarke hangszerparkjából, az idén ősszel kiderül. A beharangozó single (When I Start To (Break It All Down)) meghallgatása után minden bizonnyal okosabbak leszünk!

Egy új Erasure dal minden esetre már elhangzott ízelítőül az együttes most is zajló "Best Of" turnéján, és korántsem tűnt fagyosnak.

A Save Me című számot pedig itt hallgathatják meg az érdeklődők:

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/3ZZpGjGhKTo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés