bezár
 

színház

2008. 07. 10.
Pályázat színházi nevelésre
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) drámapedagógiai műhelyek és színházi nevelési programokat befogadó szakmai központok működésének támogatására pályázatot hirdet 25 millió forint értékben - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.

Szkéné színház

A kiírás szerint azok a drámapedagógiai műhelyek és szakmai központok részesülhetnek támogatásban, amelyek a színház és a drámapedagógia eszközeit komplex módon kezelő, a nézőket cselekvő résztvevővé tévő, több órás, alacsony résztvevői létszámmal tartott foglalkozásokat valósítanak meg, illetve fogadnak be.

A pályázat célja a színházi nevelési programok megvalósulásának, valamint az általános és középiskolásokhoz való eljuttatásának támogatása. 

A szakminisztérium közlése szerint pályázni augusztus 9-ig, három kategóriában lehet: színházi nevelési programokat hivatásszerűen bemutató, folyamatosan működő drámapedagógiai műhelyként, színházi nevelési programokat projekt-formában létrehozó drámapedagógiai műhelyként, valamint színházi nevelési programokat befogadó szakmai központként.

Az első kategóriában összesen 16 millió forint, a második kategóriában négymillió, míg a harmadik kategóriában ötmillió forint áll rendelkezésre.

A támogatások odaítélésére szakmai szervezetek delegáltjaiból álló szakértői testület tesz javaslatot az oktatási és kulturális miniszternek, aki ezt követően hozza meg döntését. A szakmai testület a művészi jelleget és színvonalat, a szakmai kritériumokat, valamint a társadalmi hatást figyelembe véve bírálja el a pályázatokat.

Az OKM az eredményt legkésőbb szeptember 2-ig közzéteszi a minisztérium honlapján, a döntésről pedig levélben értesíti a pályázókat. A nyertes pályázókkal a Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet köt szerződést.

nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

Desiré Central Station 2022 – No Filter
színház

Budaörsi Szentivánéji álom a Városmajorban
A THEALTER30(+1) – Színháztudományi konferencia-kötetről

Más művészeti ágakról

Piros orr mesék - kötetbemutató
Marie Kreutzer: Fűző
art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés