bezár
 

art&design

2011. 08. 03.
Régészeti park mutatja be a Vajdaság legrégebbi települését
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Régészeti park keretében kívánja bemutatni az újvidéki önkormányzat a város területén 2010-ben feltárt település maradványait, amely valószínűleg a Vajdaság mai területének legrégebbi települése.
A feltárt leletek hétezer évesek lehetnek és Újvidék önkormányzata azt tervezi, hogy az ásatások közelében, az azóta kiépült Európa sugárút mellett egy archeológiai kiállítóközpontot létesít Régészeti park néven, 10 hektáros telken - írja a Magyar Szó című délvidéki napilap szerdán.

A kiépítésére vonatkozó tervjavaslatot valószínűleg még az idén elfogadja a városi képviselő-testület. Előzőleg azonban pályázatot hirdetnek a tervrajz kidolgozására. A park ötlettervét később közszemlére teszik, amelyet a polgárok és a szakmai szférához tartozó régészek véleményezhetnek, módosítási javaslatokat tehetnek.

A tematikus parkban helyet kap múzeum, amfiteátrum és parkoló is. A múzeumban kiállítják az ásatásokon talált őskori szerszámokat, továbbá azokat a leleteket is, amelyeket ugyanitt találtak, de sokkal későbbi időből, a középkorból származnak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap
A PesText fesztivál programjai a PIM-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés