bezár
 

art&design

2011. 08. 29.
Érthetően, csendben: az Akademia Ruchu fény-performansza az Art on Lake finisszázson
2011. szeptember 04., 20.30, Városliget, Millenniumi hídfő, a Vajdahunyad vára bejárata felől
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Érthetően, csendben: az Akademia Ruchu fény-performansza az Art on Lake finisszázson A Szépművészeti Múzeum, a Lengyel Köztársaság Nagykövetsége és a Lengyel Intézet az Art on Lake finisszázs keretében egy dinamikus és látványos, tér-teremtő fény-performance-szal várja a látogatókat a Városligeti tó mellett, a Millenniumi hídfő és a Vajdahunyadvár közötti szakaszon.
A varsói Akademia Ruchu különleges produkciójával búcsúzik az Art on Lake, a 20 000 négyzetméteres városligeti csónakázótavon egész nyáron át vendégeskedő nemzetközi vizitárlat. Az Akademia Ruchu társulatot 1973-ban alapították, Varsóban. Létrehozója, és máig művészeti vezetője Wojciech Krukowski. A "színházi viselkedéssel" és vizuális narrációval foglalkozó kultikus társulat a visual-arts, performance, színház és film műfajaiból építkezik, legfontosabb művészeti eszközei a mozgás, és a tér. A rendhagyó helyszíneken, mindig más közegben, gyárépületekben, köztereken megrendezett színházi akciók folyamatosan új formákat keresve definiálják újra színház és város viszonyát.

A közel négy évtizede létező, experimentális, hazájában formateremtőnek számító alternatív színházi csoport több mint hatszáz előadáson, nyíltszíni akción van már túl. Megfordultak már egész Európában, Amerikában és Japánban, többek között olyan rangos színházi találkozókon, mint a Caracas-ban és Nancyban megrendezésre kerülő Színházi Világfesztivál, a brüsszeli Kaaitheater Fesztivál, a chicagói Nemzetközi Színházi Fesztivál,
vagy a LIVE Art Glasgowban.

Az est folyamán közreműködnek: az Artus Társulat tagjai.

Hely és időpont:
2011. szeptember 04., 20.30
Városliget, Millenniumi hídfő, a Vajdahunyad vára bejárata felől


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

art&design

Azt mondom: cirkusz Azt mondom: cirkusz
Szubjektíven CIRCUS FLOW Cirkusz-Művészet-Alkotás Tárlatról, Visegrád, 2021. július 7., Duna Event rendezvényhajó
art&design

Kereszt a világ végén Kereszt a világ végén
Keresztes Zoltán oroszországi fényképeiről

Más művészeti ágakról

színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében
irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés