bezár
 

art&design

2011. 08. 29.
Érthetően, csendben: az Akademia Ruchu fény-performansza az Art on Lake finisszázson
2011. szeptember 04., 20.30, Városliget, Millenniumi hídfő, a Vajdahunyad vára bejárata felől
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szépművészeti Múzeum, a Lengyel Köztársaság Nagykövetsége és a Lengyel Intézet az Art on Lake finisszázs keretében egy dinamikus és látványos, tér-teremtő fény-performance-szal várja a látogatókat a Városligeti tó mellett, a Millenniumi hídfő és a Vajdahunyadvár közötti szakaszon.
A varsói Akademia Ruchu különleges produkciójával búcsúzik az Art on Lake, a 20 000 négyzetméteres városligeti csónakázótavon egész nyáron át vendégeskedő nemzetközi vizitárlat. Az Akademia Ruchu társulatot 1973-ban alapították, Varsóban. Létrehozója, és máig művészeti vezetője Wojciech Krukowski. A "színházi viselkedéssel" és vizuális narrációval foglalkozó kultikus társulat a visual-arts, performance, színház és film műfajaiból építkezik, legfontosabb művészeti eszközei a mozgás, és a tér. A rendhagyó helyszíneken, mindig más közegben, gyárépületekben, köztereken megrendezett színházi akciók folyamatosan új formákat keresve definiálják újra színház és város viszonyát.

A közel négy évtizede létező, experimentális, hazájában formateremtőnek számító alternatív színházi csoport több mint hatszáz előadáson, nyíltszíni akción van már túl. Megfordultak már egész Európában, Amerikában és Japánban, többek között olyan rangos színházi találkozókon, mint a Caracas-ban és Nancyban megrendezésre kerülő Színházi Világfesztivál, a brüsszeli Kaaitheater Fesztivál, a chicagói Nemzetközi Színházi Fesztivál,
vagy a LIVE Art Glasgowban.

Az est folyamán közreműködnek: az Artus Társulat tagjai.

Hely és időpont:
2011. szeptember 04., 20.30
Városliget, Millenniumi hídfő, a Vajdahunyad vára bejárata felől


nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés