bezár
 

film

2008. 07. 31.
Meghosszabbították a 15. Országos Diákfilmszemle nevezési határidejét
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus 10-ig meghosszabbították a 15. Országos Diákfilmszemle nevezési határidejét - közölte Rudas Attila, a mustra egyik szervezőjének, a Polifilm Műhely Alapítványnak a főmunkatársa.

prae.hu

 A filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotókat bemutató seregszemlére eredetileg augusztus 1-ig lehetett jelentkezni.

Rudas Attila a távirati iroda megkeresésére elmondta, hogy július végéhez közeledve még naponta 20 nevezés is "befut", ezért döntöttek a nevezési határidő meghosszabbítása mellett. Azt azonban, hogy eddig hányan jelentkeztek, megközelítőleg sem tudta megmondani.     A budapesti Aranytíz Művelődési Központban augusztus 26-án kezdődő seregszemlén három kategóriában versenyeznek az alkotók: általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes kategóriában, de nevezhet az is, aki a filmkészítést nem főfoglalkozásként űzi (30 éves korig), illetve a mozgóképkészítést még tanulja.

Rudas Attila korábban azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy előzsűri nincs, a munkákat egy hattagú zsűri bírálja el. A grémium tagjai: Pesty László, Para-Kovács Imre, Nyakó Júlia, Hartyándi Jenő, Medgyesi Gabriella, valamint Markócsik András. 

A Polifilm Műhely Alapítvány,a Magyar Művelődési Intézet, és a Ház a Réten Kulturális Egyesület által szervezett 15. Országos Diákfilmszemle keretében állítják ki a budapesti Szent László Gimnázium médiafakultásán, a Polifilm Műhelyben és a Médiawave táborban készített fotókat is. 

A seregszemléhez kapcsolódik a Polifilm Műhely Alapítvány által szervezett, az Aranytíz Művelődési Központban augusztus 28. és 31. között tartandó 6. Polifilmfest Nemzetközi Film- és Videófesztivál. A rendezvényen különböző filmfesztiválok díjnyertes alkotásait tűzik műsorra, továbbá konferenciát tartanak az európai fiatal filmesek helyzetéről, együttműködési lehetőségeiről.


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés