bezár
 

art&design

2011. 12. 03.
CROSSMEDIA
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszéke másodéves hallgatói csoportjának kiállítási projektje a december 8-ai megnyitó után december 9. és 12. között 16-20 óráig látogatható.
A Crossmedia a Képzőművészet-elmélet Tanszék kiállítás-rendezési gyakorlatának keretében valósul meg. A tárlat az egyetemen belüli szakmai együttműködéseket is hivatott erősíteni. Ez alkalommal három festő osztállyal (Kósa János, Radák Eszter és Révész László László osztályaival) fűzték szorosabbra kapcsolatukat. A kiállítási koncepció a megfigyelés módszerén keresztül, portfólió-prezentációk során alakult ki. Amellett, hogy a tárlattal elsősorban az egyetem hallgatóit hozzák kiállítási helyzetbe, fontosnak tartották a szervező, hogy a képzőművészeti életbe már beágyazott alkotók munkáit is a kiállítás részévé tegyék.

Bár a projekt elsősorban festő szakos hallgatók munkáit mutatja be, mégis, rendhagyó módon nem a festészet médiuma dominál a kiállításon. A tárlat fókuszában a médiumok közötti átjárás és a médiumközi stratégiák állnak. A Laborban látható művek mindegyike a sajátjától eltérő médiumok sajátosságait, struktúráit, elemeit használja fel és használja ki. A kiállítás online katalógusa a megnyitó napján jelenik meg az MKE honlapján.

Megnyitó: 2011. december 8. 19 óra
A kiállítást megnyitja: Dr.Máriás
A kiállítás december 9. és 12. között 16-20 óráig látogatható.
Helyszín: Labor, 1053, Budapest, Képíró u. 6.
Kiállító művészek: Kolmont Enikő, Kristófy Dániel, Peternák Anna, Puklus Péter, Szabó Dezső, Zalavári András
nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

A Fától az erdőt című kiállításról
Szyksznian Wanda grafikái a szentendrei Vinczemillben

Más művészeti ágakról

Rómeó és Júlia 2. avagy a Gyönyörök Palotájának könyvbemutatója
A Grecsó fivérek estje
Szerelmi háromszög az első világháború árnyékában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés