bezár
 

art&design

2011. 12. 13.
Még több Csontváry!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A meghosszabbított szegedi Csontváry-kiállítás újabb remekművekkel bővül: az eddig Szentesen bemutatott tizennégy grafikát és festményt a Móra-múzeumban állítják ki a szervezők. A december 22-ig látható kiállítás szentesi kollekciója ingyenesen tekinthető meg.
Tíz napja maradt a szegedieknek, hogy elköszönjenek a megyében vendégeskedő Csontváry Kosztka Tivadartól. A kiemelkedő jelentőségű kiállítást december 22-ig hosszabbította meg a Móra Ferenc Múzeum. Az utolsó másfél hétben a Kultúrpalotába költöztetik az eddig Szentesen bemutatott korai műveket.

Csontváry alapvetően autodidakta volt, zseniális tehetsége azonban így is megmutatkozott. A korai alkotásain egyértelműen látszik, hogy kiválóan rajzolt és festett, noha mindössze egy évet tanult müncheni és párizsi akadémiákon. Ebben az időszakban születtek azok a képei, melyek most bekerültek a Móra-múzeum falai közé: a madarakat, tengerpartot és őzet ábrázoló tanulmányfestmények, a szénnel készült portrék. Kiállítják első olajfestményét, a Pillangókat is.

A Szentesről beszállított tizennégy alkotást a közönség ingyen tekintheti meg. Az eddigi szegedi Csontváry-kiállítás pedig továbbra is adventi jegyárkedvezménnyel várja a látogatókat.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

A köztes térben létezni A köztes térben létezni
Interjú Szegedi-Varga Zsuzsannával pályakezdésről, kortársakról és saját projektekről
art&design

Vörös? Vörös! Vörös? Vörös!
Élménybeszámoló a Hegyvidék Galéria „Estély a vörös kertben” című online kiállításáról
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)
art&design

Gyíkok* Gyíkok*
A magyar performansz története 1966–2018 (10): Szerbiai magyar performansz: Aiowa csoport (1988-92)

Más művészeti ágakról

gyerek

Öt budapesti séta egy füzetben
Ingyenes program a Deák17 Galéria jóvoltából az egész családnak
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés