bezár
 

zene

2008. 08. 06.
Két új pályázat a PANKKK keretében
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két új pályázat a PANKKK keretében Ismét meghirdette cserekoncert- és menedzsmentpályázatát a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért): a magyar és külföldi zenekarok együttműködésének elősegítését célzó HungaroConnections programra szeptember 22-ig, a magyar menedzsmentek és szervezőirodák fejlesztésére szolgáló pályázatra pedig szeptember 19-ig lehet jelentkezni.
A most hatodik alkalommal kiírt HungaroConnections program elsődleges célja továbbra is az, hogy a hazai és külföldi zenekarok közös koncertjeinek támogatásával elősegítse a határok közötti átjárást, egymás zenei kultúrájának megismerését - írta közleményében Berta András program-koordinátor.

Tájékoztatása szerint egy-egy zenekar az általa kiválasztott külföldi partnerzenekarral együtt 100 ezer forint támogatási összegre pályázhat, ennek fejében egy-egy közös koncertet játszanak Magyarországon és a külföldi partnerzenekar hazájában. 

A benyújtott pályázatoknál alapfeltétel, hogy a pályázó zenekar partnere a két koncert során azonos legyen, ugyanakkor mindkét rendezvény esetén megengedett, hogy a két zenekaron kívül továbbiak is fellépjenek.

Összesen 25 csere, tehát 50 koncert támogatható. A támogatott időszak ezúttal 2008. október 15-től 2009. január 31-ig terjed. A pályázatokat, amelyeknek beérkezési határideje szeptember 22., az Előadóművészi Jogvédő Iroda, a Dalok.hu és a PANKKK által felkért szakmai kuratórium bírálja el. 

Berta András ismertetése szerint az idén harmadik alkalommal meghirdetett PANKKK menedzsmentpályázat célja, hogy az egyes szervezetek által képviselt művészek mögött létrejöhessen, megerősödhessen a sikeres működéshez nélkülözhetetlen szakmai háttér és infrastruktúra, ezáltal hosszú távon is működőképes, professzionális alapot szolgáltatva a teljes magyar zenei élet fejlődésének.

A 12 millió forintos keretösszegű pályázaton, melynek benyújtási határideje szeptember 19., olyan magyarországi menedzsmentek, szervezőirodák vagy nonprofit szervezetek vehetnek részt, amelyek legalább négy, magyarországi, élőzenei koncerteket adó könnyűzenei produkciót képviselnek és megfelelő referenciával rendelkeznek.

Minden pályázó esetében előnyt jelent, ha a képviselt zenekarok közül legalább egy a PANKKK 2007. és 2008. évi elsőlemezes pályázatainak nyertesei közül kerül ki - olvasható a felhívásban.

A támogatás Magyarországon működő, könnyűzenei koncerteket adó zenekarok, előadók és szerzők magyarországi szervezői és promóciós tevékenységének ellátására, elsősorban átfogó projektekre, úgy mint promóciós anyagok gyártására, honlapkészítésre és -fenntartásra, újsághirdetésekre, audiovizuális hirdetésekre, személyes munkavégzés finanszírozására vagy megbízásra, a tevékenységhez kapcsolódó irodabérleti díjak finanszírozására, valamint számítástechnikai fejlesztésekre igényelhető. 

A támogatott időszak 2008. november 1-től 2009. május 20-ig terjed, a pályázatokat az oktatási és kulturális miniszter által felkért kuratórium értékeli, a javaslatok alapján pedig a tárcavezető dönt a benyújtástól számított 60 napon belül.

nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés