bezár
 

film

2012. 01. 31.
Dokumentumfilm és koncert a Sirály pincéjében
2012. február 8. (szerda), 19h, Sirály, 1061 Budapest, Király u. 50.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dokumentumfilm és koncert a Sirály pincéjében A Sirály pincéje izgalmas programnak ad otthont február 8-án este: először bemutatják Szabó Szonja Ammen című, saját erőből forgatott, vallás, szegénység és közösség témáit egy egészen speciális közegben körüljáró dokumentumfilmjét, majd a rendezőnő mellett Spiró György és Dr. Nagy Endre társaságában nyílik lehetőség a látottak megvitatására. A nehéz témákat pedig egy kis könnyű, egy koncert oldja bele az éjszakába.
A 2005 és 2011 között készült Ammen című dokumentumfilm egy kis Szatmár megyei falu, Szatmárcseke cigány-sorának életébe nyújt betekintést. Az utca lakói egy amerikai pásztor vezetésével hat évvel ezelőtt "bemerítkeztek" és felvették a baptista vallást. Hozott-e változást a hit az életükbe? Segített-e a boldogulásukban? Mennyire kitartó, mély az istenhitük? Miért fontos a karizmatikusság? Lehet-e a vallás közösségösszetartó erő? A film - többek között - ezekre a kérdésekre keresi a választ.
<iframe src="http://player.vimeo.com/video/22023788?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="400" height="225" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe><p><a href="http://vimeo.com/22023788">Ammen - trailer</a> from <a href="http://vimeo.com/user1651281">Szonja Szabo</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>
Az Ammen anyagi támogatás nélkül, önerőből készült. Hossza: 44 perc.

Szabó Szonja (Szabó Csilla) 1983-ben született Budapesten. 2007-ben szerzett diplomát a Színház és Filmművészeti Egyetemen adásrendező szakon, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán kommunikáció szakon. Azóta szabadúszó rendezőként dolgozik. Komoly dolgok című tévéfilmje elnyerte a 41. Magyar Filmszemlén az Országos Diákzsűri fődíját tévéfilm kategóriában. Kisjátékfilmjei: Roadmovie (2008), Tune (2011). Színházi rendezései: Veszedelmes (Tűzraktér, 2010), Fő az illúzió/Riviera (West Balkán, 2010), Zabhegyező (Tűzraktér, 2011).

Az est részletes programja:

19.00h Az Ammen című film vetítése a közönség számára.

20.00h Kerekasztal beszélgetés az Ammen című filmről, szintén a Sirály pincéjében. A beszélgetés résztvevői: Dr. Nagy Endre (szociológus, egyetemi tanár), Spiró György (író), Szabó Szonja (a film rendezője) és Hercsel Adél moderátor.

22.00h Fellép Siroki Laciék bandája.

Korábbi hír a dokumentumfilmmel kapcsolatban a PRAE.HU-n.

Interjú a Komoly dolgok című tévéfilmmel kapcsolatban a PRAE.HU-n.nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Badits Ákos: Űrpiknik
Fanny és Alexander – Gondolatok a filmbéli Ekdahl-lakásról
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!

Más művészeti ágakról

irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés