bezár
 

art&design

2012. 03. 05.
Meddig mész el?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Karafiáth Orsolya nyitja meg 2012. március 7-én (szerdán), 19:00-kor a VILTIN Galériában Sipos Eszter Meddig mész el? (How far can you go?) című, első nagyszabású önálló kiállítását.
"A dolgok törékenysége foglalkoztat, az a késztetésünk, hogy mindent egészben mutassunk meg, és az e mögött megbúvó lehetetlenség" – mondja a művész, Sipos Eszter. Első jelentős egyéni kiállítását előbbi kijelentésének vizuális megjelenítése köré építette.

Eszköztárában megtalálható az élénk kolorit, a pontos, magabiztos ecsetrajz ugyanúgy, mint egy Mátyás korabeli reneszánsz majolikatányér idézete. A napjaink popkultúráját megélő fiatal művész narratív munkáival generációjának kérdéseit boncolgatja. Őt nem a neo-pop művészetre jellemző kiábrándultság és szenzációhajszolás vezérli, hanem épp ellenkezőleg: az optimizmus mozgatja.
Sipos Eszter munkája
Új műveinek origójába helyezett figurális festményei állandóságot, nyugalmat árasztanak, felületük egységes egészként jelenik meg, de a kiemelt képrészen kívüli struktúra töredezett, szétesett, és egy eltört tányér szimbolikus üzeneteként várja, hogy a látogató szeme újra összerakja. A kiállításon szereplő másik műcsoport az alkotó személyes naplójának lapjait idéző "vizuális noteszek". A bejegyzések során feltáruló őszinte mondatok között elrejtett hírfoszlányokból évtizedek múltán is pontosan rekonstruálni tudjuk a művek készítésének idejét, társadalmi és politikai körülményeit.

A kiállítás megtekinthető: 2012. április 21-ig, keddtől péntekig 12:00-tól 18:00-ig, szombaton 11:00-tól 17:00-ig, valamint előzetes bejelentkezéssel.
nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Sors-ökológia, Budapest, Kis Présház, 2023. szeptember 15.
Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra
art&design

Avagy a neves borrégió jegyajándéka a kortárs művészetnek

Más művészeti ágakról

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
irodalom

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg, Jelenkor, Budapest, 2023
A Grecsó fivérek estje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés