bezár
 

art&design

2012. 04. 12.
Fénytörés az Enigma Arts Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mezősi Eszter, üvegművész, az MKISZ és a Magyar Üvegművészeti Társaság tagja nyitja meg Krizsán Zoltán Fénytörés című üvegművészeti kiállítását 2012. április 20-án.
Krizsán Zoltán olyan független, kortárs, veresegyházi kötődésű festőművész, akinek exkluzív anyagát először láthatja a kistérségbeli nagyközönség az Enigma Arts Galériában. A fiatal művész mögött számos meghatározó egyéni és csoportos kiállítás áll (Fullerton Museum, Los Angeles, California, 2009; Falk Art Forum, Goldbach Galéria, Budapest, 2010), 2009-ben pedig elnyerte a nemzetközi Word Art Masters első díját.
Krizsán Zoltán
Különleges, "világjáró" festményei szürreális, éteri hangulatot árasztanak, melyekben furcsa, álomszerű lények, figurák dominálnak. Munkáin egyértelműen érezhető a művészi prekoncepció, melyet az alkotó a szubjektív "valóság" ábrázolásaként él meg, s ami az érzékelhető tartomány egyfajta kötöttségét jelenti, s a konvenciók, gravitáció nélküli megnyilvánulását érzékelteti. Festészetének ábrázolásmódja, megmunkálása egészen a chiaro-scurós Caravaggieszk időkig vezethető vissza, azonban technikai tudása, fordított pop-art szemlélete, kiemeli a kortársai közül és egyedi XXI. századi akcióművésszé avatja. Médiumaként hét évvel ezelőtt az üveget választotta, mely minden más anyagnál különbül bánik a fénnyel, s transzparenciájának köszönhetően festés után a térhatás és a színek intenzitása még fokozottabban alakítják ki a mű egyedi világát.

A Fénytörés című kiállítási anyag olyan összeállítást, válogatást mutat be Krizsán Zoltán üvegképeiből, melyben korábbi jelentős művei mellett a művész legújabb munkái is bemutatásra kerülnek. Ezek olyan fragmentális hatású alkotások, melyek a Word Trade Center "lebombázása" idején készült, nemrég előkerült fotó(k)ra, illetve magára az eseményre reflektálnak.

Megnyitó: 2012. április 20. (péntek), 19.00
Helyszín: 2112 Veresegyház, Fő u. 39.


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

A magasugrás veszélyei A magasugrás veszélyei
Kritika a Standby szabadtéri kiállításról
art&design

Geometrizált humanizmus Geometrizált humanizmus
Interjú Ábel Tamás üvegművésszel sikerről, külföldi kapcsolatépítésről, magyarországi megélhetésről, valamint művészeti ága helyzetéről
art&design

Életem története Életem története
Gát János: Csillapíthatatlanul szomjazzák a végtelent – Beszélgetések Reigl Judittal – egy festő (ön)életrajza, Corvina Kiadó, 2020.
art&design

Derkósok munkái virtuálisan
26 képzőművész pályamunkáit vonultatja fel idén is a Derkovits Gyula ösztöndíj

Más művészeti ágakról

irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról
színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés