bezár
 

art&design

2008. 09. 16.
Flow Art - kiállítás az Art Factory II. Galériában
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Suzan Woodruff és Kucsora Márta "flow" művészek festményei láthatók péntektől az Art Factory II. Galériában Budapesten; a folyékony festéket öntik, folyatják, levegővel fújják, ezek eredményeképpen tárul az érdeklődők szeme elé a képeken naplemente, tornádó, vihar, vízesés és hullámzás.
Mint azt Major Virág, a kiállítóhely munkatársa elmondta: az október 8-ig látogatható tárlaton csaknem 20 festményt tekinthetnek meg a látogatók, Kucsora Márta és Suzan Woodruff legújabb munkáit. 

Az amerikai Suzan Woodruff a Los Angeles-i "flow art" mozgalom elismert képviselője és vezetője; munkái kifejező módon idézik meg a természeti jelenségek dinamizmusát, legyen szó naplementékről, érzéki tornádókról, viharról. 

Az amerikai művész a folyékony festéket kompresszorral fúvatja a vásznon, míg a magyar "flow" alkotó, Kucsora Márta általában önti a festéket, így hoz létre a víz dinamikus energiáját, mozgását ábrázoló képeket, hullámverést, vízesést, víz alatti világot, fodrozódó víztükröt.

Kucsora Márta festményeit már láthatta a közönség 2007-ben ugyanis három vízeséses képét bemutatták a Magyar Nemzeti Galériában. 

A két művész New Yorkban ismerkedett meg, ennek eredményeként Suzan Woodruff egy hónapra Budapestre jön, hogy Kucsora Mártával hosszabb időn át dolgozhassanak együtt az Art Factory Stúdióban, a közösen alkotott műveket pedig majd a közönség is megtekintheti - hangsúlyozta Major Virág.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Hogyan beszéljünk a jelenről Hogyan beszéljünk a jelenről
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 6. nap
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap
irodalom

Ha lehet, akkor éljen és mozogjon Ha lehet, akkor éljen és mozogjon
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 1. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés