bezár
 

zene

2008. 09. 20.
Ismeretlen Mozart-kéziratot találtak
MTI/PRAE.HU
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismeretlen Mozart-kéziratot találtak Ismeretlen Mozart-kéziratot találtak a nyugat-franciaországi Nantes-ban. A „nagy füzet nagyságú” lapra az év elején bukkantak rá a város könyvtárának gyűjteményében. A kotta létezéséről már régóta tudtak, de csak 2007-ben hitelesítette a salzburgi Mozarteum szakértője – közölték a könyvtár illetékesei, megerősítve a Presse-Océan című napilap értesülését.
Klasszikus kedvencek 2018.
A kéziratlap Pierre-Antoine Labouchére XIX. századi nantes-i festő és műgyűjtő hagyatékának része. A művész halála után a városra hagyta kincseit. Labouchére különösen hírességek aláírását gyűjtötte. A kottalapon kívül gyűjteményében őrizte Mozart apjához írt több levelét is. A kottán – amely egy D-dúr Credónak mintegy 15 ütemét, valamint egy szinte olvashatatlan második részt tartalmaz – egy német intézet kutatói fedezték fel a W. A. Mozart aláírást.

„A kutatók tudták, hogy vannak könyvtárunkban Mozarttal kapcsolatos dokumentumok, de nem vártak ilyen felfedezést” – nyilatkozta a lapnak Yannick Guin nantes-i városi kulturális tanácsos.
nyomtat

További írások a rovatból

A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése
Slayer, Final World Tour, Bécs, Wiener Stadthalle, 2018. november 23.
Donizetti: Rita - A hagyományteremtő vacsoraopera

Más művészeti ágakról

A 3G Színház Öröm és boldogság-előadása a Szkéné Színházban
színház

Provokálnak, tehát vannak Provokálnak, tehát vannak
Pintér Béla és Társulata: Jubileumi Beszélgetések


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés