bezár
 

zene

2008. 09. 20.
Ismeretlen Mozart-kéziratot találtak
MTI/PRAE.HU
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismeretlen Mozart-kéziratot találtak Ismeretlen Mozart-kéziratot találtak a nyugat-franciaországi Nantes-ban. A „nagy füzet nagyságú” lapra az év elején bukkantak rá a város könyvtárának gyűjteményében. A kotta létezéséről már régóta tudtak, de csak 2007-ben hitelesítette a salzburgi Mozarteum szakértője – közölték a könyvtár illetékesei, megerősítve a Presse-Océan című napilap értesülését.
Klasszikus kedvencek 2018.
A kéziratlap Pierre-Antoine Labouchére XIX. századi nantes-i festő és műgyűjtő hagyatékának része. A művész halála után a városra hagyta kincseit. Labouchére különösen hírességek aláírását gyűjtötte. A kottalapon kívül gyűjteményében őrizte Mozart apjához írt több levelét is. A kottán – amely egy D-dúr Credónak mintegy 15 ütemét, valamint egy szinte olvashatatlan második részt tartalmaz – egy német intézet kutatói fedezték fel a W. A. Mozart aláírást.

„A kutatók tudták, hogy vannak könyvtárunkban Mozarttal kapcsolatos dokumentumok, de nem vártak ilyen felfedezést” – nyilatkozta a lapnak Yannick Guin nantes-i városi kulturális tanácsos.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Mark Rothko lemezborítók
Felismeréstől a hangkeltésig
Zenevilágnapi képeslap, 2018
PHILharmony - a kendőzetlen kritika, 1. rész

Más művészeti ágakról

art&design

Az együttélés módozatai Az együttélés módozatai
Modern Evolúció – séta ember, állat és növény háromszögében - Galériatúra a Budapest ArtWeek rendezésében
Székely Csaba-darab a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban
Pinter-darab a Radnóti Színházban, Alföldi Róbert rendezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés