bezár
 

art&design

2012. 10. 13.
Galambos Tamás festőművész tárlata Keszthelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Galambos Tamás Munkácsy-díjas festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Magyar festészet napja (október 18.) alkalmából vasárnap Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban.
A tárlaton a festőművész nyolcvanas években készült munkáiból több mint harminc nagyméretű olajfestményt mutatnak be. A kiállított képek között lesznek látványos motívumokkal átszőtt természeti képek, bibliai, ókori történeteket feldolgozó alkotások, a napi élethez kapcsolódó történeteket, mesés elképzeléseket feldolgozó illusztrációk - mondta el Péczeli Margit, a kiállítás képzőművész kurátora az MTI-nek.

Hozzáfűzte, hogy Galambos Tamás festményeit - bár erőteljesen használja a komplementer színeket - a harmónia jellemzi. Képeiben összhangot teremt, "elvarázsló módon" kapcsolja össze a napi élet momentumait a mikrovilággal. Témái szerteágazóak, a vászonra festett alkotások "bájt", de ugyanakkor kemény iróniát is közvetítenek - fogalmazott a kurátor.

A kiállítást beszélgetéssel egybekötött tárlatvezetéssel Szepesi Attila József Attila-díjas költő nyitja meg.

Péczeli Margit felidézte: Szepesi Attila több verset is írt a képzőművészhez. Ezek közül a Lidércek és a Baglyok (Galambos Tamás bagolyképei közül egy látható lesz a tárlaton) című költemények díszes papírra írt változatát is kiállítják.

A kiállítás december 9-ig tekinthető meg a Balatoni Múzeumban.

A Magyar festészet napja Szent Lukács - az orvosok és a festők védőszentjének - napjához kapcsolódik. A kortárs festészetet bemutató rendezvénysorozat éppen tizenegy évvel ezelőtt a Duna Art Csoport kezdeményezésére jött létre.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
A Phaeton tündöklése és bukása
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Fischer Iván változata A Müpában
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés