bezár
 

art&design

2012. 10. 20.
Jó árakat adtak a grafikákért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mednyánszky László, Tihanyi Lajos és a Salvador Dali-lapok mentek a legjobban a Belvedere Galéria szombati grafikai árverésén. Öt tételt visszavontak, a 105 darabot tartalmazó kínálat felét vették meg. Sokszor kikiáltási áron, de néhány szép licit is akadt.
Mednyánszky László akvarell-papír technikájú Vásártér című hangulatos tájképe 95 ezer forintról 130 ezerig emelkedett. 80 ezerről 110 ezer forintra verték fel Tihanyi Lajos ceruzarajz lányportréját. Ugyanilyen kezdésről 95 ezerig licitálták Ámos Imre 1933-as utcarészletét. Schönberger Armand vendéglői jelenetét 50 ezerről 65 ezerre juttatták, a művész további két rajzáért 50 és 30 ezer forintot adtak. Megadták az 50 ezer forintot Berény Róbert zebegényi utcarészletéért, 44 ezerért ütöttek le egy akt ceruzarajzot Szőnyi Istvántól. Kikiáltási áron 48 ezerért vitték el Borsos Miklós önarcképét és Heidi Geyer virágcsendéletét.

A különböző sokszorosítási technikájú (litográfia, szerigráfia, cinkográfia) Salvador Dali-lapok igencsak kelendők voltak. 48 és 95 ezer forint között ütötték le őket. Megadták a 95 ezer forintot A festő című színes Chagall-litográfiáért. Egy aktokat és egy torreádort ábrázoló Picasso-litóért 22 ezertől 42 ezerig folyt a verseny, míg a Béke 55 ezer forintért cserélt gazdát.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

irodalom

lapozható traumák megtestesülése lapozható traumák megtestesülése
Margó 2019 – Mucha Dorka, Nádas Péter, Győrfi Kata, Nemes Z. Márió
irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
Todd Phillips: Joker


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés