bezár
 

film

2008. 10. 02.
Moziünnep - több mint 400 ezer néző a fesztiválon
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az előzetes adatok szerint több mint 400 ezer nézője volt a vasárnap véget ért idei Moziünnepnek, amelynek négy napja alatt az ország 69 vetítőhelyén 200-nál is több filmet nézhettek meg az érdeklődők kedvezményes áron - közölte Tamás Dorka, a rendezvény sajtóreferense.
Beszámolója szerint idén sokkal több premier előtti alkotás és magyar film szerepelt a programban, mint az előző négy évben. A filmeket a közönség nagyon kedvezményesen, maximum 490 forintos áron nézhette meg. Az idén sokáig kétséges volt, megrendezik-e a Moziünnepet, végül az elmúlt években megszokotthoz képest más időpontban, szeptember 25. és 28. között tartották az eseményt. A nehézségek és az ezekből fakadó új időpont ellenére is teltházas előadások, izgalmas közönségtalálkozók várták a közönséget.

Még nincsenek végleges eredmények, de a már meglévő adatok alapján valószínűsíthető, hogy több mint 400 ezer nézője volt a rendezvénynek; az idei volt az egyik legsikeresebb Moziünnep - emelte ki Tamás Dorka. Hozzátette: a fővárosban a Palace West Endet látogatták a legtöbben, oda 39.339 néző váltott jegyet, de az idén először "moziünneplő" Arena Cinema Citynek is csaknem 30 ezer látogatója volt a négy napban. Változatlanul a Művész volt Budapest legkedveltebb art mozija, mely a Moziünnep alatt több mint 5 ezer nézővel büszkélkedhetett.

A rendezvény nagyon látogatottá vált vidéken: az ottani nézők aránya a tavalyihoz képest emelkedett. A főváros után Győrött és Székesfehérváron mentek a legtöbben moziba a négy nap alatt: mindkét városban több mint 20 ezren. A Cinema City Győr bizonyult idén az ország negyedik leglátogatottabb mozijának, a vidéki artmozik közül pedig nagyon szépen szerepelt a szegedi Belvárosi mozi, ott összesen 1667 jegy kelt el. Ezzel az eredménnyel számukra az idei a második legsikeresebb Moziünnep volt.

A rendezvény alatt a leglátogatottabb filmnek a Mamma Mia! bizonyult, mely csak Budapesten 33.300 nézőt vonzott. Ezt követi a Spanom csaja, a Trópusi Vihar és a Star Wars: Klónok háborúja. A premierfilmek közül a Tiltott királyságot több mint 14 ezren nézték meg - számolt be az eredményekről Tamás Dorka.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Todd Haynes: Sötét vizeken
70. Berlinale, február 20–március 1.
Great Gerwig: Kisasszonyok
Beszélgetés Enyedi Ildikóval a januári Hadik Brunch-on

Más művészeti ágakról

irodalom

Hát a vátesz, hát ez ilyen Hát a vátesz, hát ez ilyen
A Költő a nappaliban vendége Szálinger Balázs


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés