bezár
 

film

2008. 10. 02.
Moziünnep - több mint 400 ezer néző a fesztiválon
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az előzetes adatok szerint több mint 400 ezer nézője volt a vasárnap véget ért idei Moziünnepnek, amelynek négy napja alatt az ország 69 vetítőhelyén 200-nál is több filmet nézhettek meg az érdeklődők kedvezményes áron - közölte Tamás Dorka, a rendezvény sajtóreferense.
Beszámolója szerint idén sokkal több premier előtti alkotás és magyar film szerepelt a programban, mint az előző négy évben. A filmeket a közönség nagyon kedvezményesen, maximum 490 forintos áron nézhette meg. Az idén sokáig kétséges volt, megrendezik-e a Moziünnepet, végül az elmúlt években megszokotthoz képest más időpontban, szeptember 25. és 28. között tartották az eseményt. A nehézségek és az ezekből fakadó új időpont ellenére is teltházas előadások, izgalmas közönségtalálkozók várták a közönséget.

Még nincsenek végleges eredmények, de a már meglévő adatok alapján valószínűsíthető, hogy több mint 400 ezer nézője volt a rendezvénynek; az idei volt az egyik legsikeresebb Moziünnep - emelte ki Tamás Dorka. Hozzátette: a fővárosban a Palace West Endet látogatták a legtöbben, oda 39.339 néző váltott jegyet, de az idén először "moziünneplő" Arena Cinema Citynek is csaknem 30 ezer látogatója volt a négy napban. Változatlanul a Művész volt Budapest legkedveltebb art mozija, mely a Moziünnep alatt több mint 5 ezer nézővel büszkélkedhetett.

A rendezvény nagyon látogatottá vált vidéken: az ottani nézők aránya a tavalyihoz képest emelkedett. A főváros után Győrött és Székesfehérváron mentek a legtöbben moziba a négy nap alatt: mindkét városban több mint 20 ezren. A Cinema City Győr bizonyult idén az ország negyedik leglátogatottabb mozijának, a vidéki artmozik közül pedig nagyon szépen szerepelt a szegedi Belvárosi mozi, ott összesen 1667 jegy kelt el. Ezzel az eredménnyel számukra az idei a második legsikeresebb Moziünnep volt.

A rendezvény alatt a leglátogatottabb filmnek a Mamma Mia! bizonyult, mely csak Budapesten 33.300 nézőt vonzott. Ezt követi a Spanom csaja, a Trópusi Vihar és a Star Wars: Klónok háborúja. A premierfilmek közül a Tiltott királyságot több mint 14 ezren nézték meg - számolt be az eredményekről Tamás Dorka.
nyomtat

További írások a rovatból

Pálfi György: Az Úr hangja
Borbás Dávid: A buszsofőr, Jamrik Levente: Az elíziumi kém
Lars von Trier: A ház, amit Jack épített
A múltban gyökerező társadalmi krízisek a Verzió dokumentumfilmjeiben

Más művészeti ágakról

art&design

Mozgástér és kívülállás Mozgástér és kívülállás
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás margójára
színház

Ha cenzúrázzuk magunkat, az egésznek nincs értelme Ha cenzúrázzuk magunkat, az egésznek nincs értelme
Interjú Jankovics Péterrel a Megfigyelők kapcsán
Kurta Niké és Tési Dóra Doboz című előadása a Jurányiban
színház

Otthonos boldogtalanság Otthonos boldogtalanság
A Patika az Örkény Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés