bezár
 

zene

2013. 03. 04.
Várjon Dénes Szentpétervárott
2013. március 10.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Várjon Dénes március 10-én, vasárnap a világhírű Szentpétervári Filharmonikusokkal lép fel Szentpétervárott a Filharmónia Nagytermében, Bartók 3.zongoraversenyében. A karmester Nyikolaj Alekszejev.
Várjon Dénest ma világszerte Bartók egyik legavatottabb tolmácsolójának tartják - nem véletlen, hogy a Művészetek Palotája és a Fesztiválzenekar közelmúltban rendezett Bartók maratonján egyetlen közreműködőként két koncertre is felkérték, szóló zongoradarabok mellett épp a 3. zongoraversenyt megszólaltatva.

A kiváló zongoraművészt a magyar közönség legközelebb március 22-én a Budapesti Vonósok szólistájaként hallhatja, majd március 24-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legnagyobb érdeklődéssel várt koncertjén Baráti Kristóf és Várdai István társaságában Haydn, Beethoven és Dvorák zongoratriókat szólaltat meg.

Várjon Dénes (a kép forrása: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.klasszikradio.hu/uploads/varjon_denes_foto_pilvax_studio_600.jpg&imgrefurl=http://www.klasszikradio.hu/hirek/liszt-es-europa-kamarazenei-fesztival.html&h=803&w=1200&sz=81&tbnid=sinP_4ZZhAt-hM:&tbnh=90&tbnw=134&zoom=1&usg=__jsp-94JPmKXiMLZHWI9ntmiCygk=&docid=eq5dHTFxq3C8sM&sa=X&ei=srs0UeKKCYrAhAfx7YHwBQ&ved=0CEYQ9QEwAw&dur=177)
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés