bezár
 

zene

2013. 09. 16.
Mylene Farmer - Időtlen időkig...
"Timeless 2013" címen hódít a francia pop-díva új színpadi showja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mylene Farmer - Időtlen időkig... Akár karriertörténetének a mottójául is szolgálhatna Mylene Farmer idei turné-szlogenje: "Timeless 2013". Közel három évtizede van már ugyanis a pályán az éteri hangú francia énekesnő, és még mindig tud újat, beszédtémára okot adót nyújtani - rajongóknak és újságíróknak egyaránt.
Szeptember 7-én, egy héttel új, album-címadó kislemezének (Monkey Me) rádióba kerülését követően mutatta be először a nagyközönségnek legújabb koncertprogramját a franciák első számú pop-nagyasszonya. Tette pedig mindezt a párizsi Palais Omnisports de Paris Bercy - "becenevén" Bercy - színpadán. A perfekcionizmusáról elhíresült kult-chanteuse 10 alkalommal ad "meghitt" randevút rajongóinak a legendás Sportpalotában, mely a nemzetközi pop-mezőny éllovasainak is álmai netovábbja, ha épp Párizsban koncerteznek.
Timeless 2013A turné aztán szeptember 24-étől "vidékre" költözik, és további 13 nagyvárost keres fel, érintve Belgiumot, Belorussziát, és Oroszországot.
Timeless 2013Az őrület azonban már egy évvel korábban, 2012. őszén megkezdődött: a belépők szinte egytől-egyig elővételben elkeltek az internetes jegyportálokon. A "nemzetközi helyzet" aztán a debütáló koncertet megelőző hetekben a végletekig fokozódott: a rajongói oldalak ontották a "megbízható forrásból" származó híreket a várható showt, a színpadképet, a setlistet illetően. A legfanatikusabb hívek már napokkal az első dátumot megelőzően a Bercy előtt táboroztak. A szokásos hisztéria, majd szeptember 7-én: "Apa, elkezdődött"!
Mylene Farmer fans Bercy 2013A függöny felgördült a júniusban tragikus hirtelenséggel elhunyt Mark Fisher által megálmodott színpadról. Futurisztikus látványelemek, a francia divat-fenegyerek, Jean-Paul Gaultier kosztüm-orgiái, Kraftwerket idéző robot-show, jól ismert és új tánc-koreográfiák, örökzöldek és ritkán játszott számok - Yvan Cassar és zenekara remek hangszerelésében -, Gary Jules (Mad World), mint meglepetés-vendég - és persze, az utánozhatatlan hangú Mylene Farmer. Mindez, így együtt, garancia egy felejthetetlen estére!
Timeless 2013A rajongók, és a média is egyaránt lelkesen ünneplik a sztárt, aki korát (52 év) meghazudtoló energikus performansszal tért vissza a színpadra. Hogy ezúttal utoljára-e, azt még nem tudjuk. François Hanss, a vörös hajú díva legutóbbi három turnéjának képi megörökítője minden esetre Lyonban, a Halle Tony Garnier-ban ismét filmre veszi az aktuális showt. Az elmúlt 3 évtized mementójaként mindenképpen érdemes lesz majd megvásárolni a live DVD-t/Blu-ray kiadványt.
Timeless 2013De addig még több tucat koncerthelyszín visszavan, melyek közül ezen sorok szerzője a brüsszeli Palais 12-t célozza meg, november 16-án. A koncertbeszámolóig Mylene Farmer mega-slágerével búcsúzom, mely a mai napig kihagyhatatlan eleme a "vörös angyal" élő műsorainak.

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/Y-xwvtiAiZQ?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés