bezár
 

zene

2014. 04. 05.
KFT lemez(újra)bemutató – Bál az Operában
Koncertbeharangozó - A38 hajó, 2014. április 25. 20.00
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
KFT lemez(újra)bemutató – Bál az Operában A Wikipédia szerint a KFT együttest egyéni, ironikus hangvétel és sok abszurd, szövegközpontú dal jellemzi. Ám ha tényleg csak ennyit tudnának, aligha fogytak volna el a jegyek hetekkel a koncert előtt.
A Laár András által 1981-ben létrehozott intellektuálcinikus zenekar egyedisége és eklektikussága (szintipop és punk között szinte minden stílusban otthonosan mozognak) evidenciával bír, innovációkban rejlő erejük viszont talán kevésbé ismert.Olyankor nevezték el magukat KFT-nek, amikor erről a gazdasági formációról még csak olvasni lehetett, harmadik albumukhoz (Bál az Operában, 1984) számítógépes játékot készítettek, a kódokat pedig mellékelték a lemezhez, 1996-ban, Bál az interneten című koncertjük pedig valóban az interneten zajlott: Hazel O’Connor ugyanis, szinkronban a zenekarral, Dublinból énekelt, Wahorn András pedig Los Angelesből rajzolt.

És hát tartottak még ősbemutatót az űrben is (Higiénikus ember 2003), szóval elég meglepő lenne, ha az idén 30 éves albumuk újrabemutatása nem tartogatna valami meglepetést.
 
Jó szórakozást mindenkinek, aki tudott jegyet szerezni, aki pedig a koncert előtt még az alkalmi vacsorán is részt vesz, azoknak jó étvágyat a grissinis, fűszeres paradicsomleveshez és a snidlinges rizses, mustármártásos roston pulykamellhez!

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Szél Dávid --


Más művészeti ágakról

John Krasinski: Hang nélkül 2.
Gyerekkönyvek a koronavírusról
Bakony Alexa: Tobi színei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés