bezár
 

zene

2015. 08. 11.
Armel Opera Festival a Szigeten
Az idén először
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Armel Opera Festival idén először vesz részt a Szigeten, egyegyedülálló programsorozattal. Augusztus 12-e és 16-a között minden nap este 7-től találkozhat a közönség az Armel Opera Festival interaktív produkcióival a Fidelio Színpadon.

Armel

Program:

19.00 Opera Sitcom

Az ARMEL produkciójában a Zeneakadémia hallgatói, AlmásiTóth András rendezésében rövid operajeleneteket adnak elő. A napról napra fiatal operaénekesek tolmácsolásában, eredeti zenével és a legkevésbé sem megszokott szövegekkel bemutatott független epizódok egyetlen sorozattá állnak össze, összefüggenek, de külön-külön is élvezhetők.

19.45

Közös zeneiimprovizáció Eötvös Péter Triangel című műve alapján. A kortárs zene egyik legnagyobb alkotójának ütőhangszeres minidarabja igazi különlegesség, olyan interaktív improvizáció, mely lehetőséget nyújt a közönség bekapcsolódására is.

20.15

Conduct me! – Legyél te is karmester!

Az elszánt fesztiválozók párperces karmesteri gyorstalpalót követően lehetőséget kapnak ismert operadallamok vezénylésére az ARMEL zenekarának élén, Vajda Gergely művészeti vezető segítségével.

A Sziget Fesztivál utolsó napján ARTE Közönségdíj-átadás és Dalpremier.

Armel

Az Armel Opera Festival minden produkcióját évek óta élőben közvetíti Európa egyik legkiemelkedőbb kulturális webcsatornája, az ARTE Concert.  A Sziget Fesztivál utolsó napján, augusztus 16-án, 19 órakor adják át az ARTE Közönségdíjat, amelyet a 2015-ös Armel Opera Festival közönsége által legjobbnak ítélt produkció kap meg.

A 2015-ös versenyprodukciók itt láthatóak: http://concert.arte.tv/fr/search/site/armel
A közönségszavazás ugyanitt augusztus 9-én lezárult.

A díjátadás után dalpremier. Az Armel Opera Festival hivatalos dala ekkor csendül majd fel először a nagyközönség előtt. A dalt a népszerű fiatal énekesnő, Hien komponálta.

Hien

nyomtat

Szerzők

-- L. Horváth Katalin --


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés