bezár
 

színház

2017. 03. 19.
Koreai táncos szekcióval bővül idén Magyarország legnagyobb hip hop versenye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koreai táncos szekcióval bővül idén a világhírű phoenixi Hip Hop Világbajnokság magyarországi döntője, a VI. Hungarian Hip Hop Dance Championship & K-Pop Festival, amely március 25-én várja az érdeklődőket a budapesti Láng Sportcsarnokban.

A magyar csapatok hónapok óta készülnek a magyarországi megmérettetésre, hiszen a verseny győzteseinek jutalma, hogy Magyarországot képviselve szállhatnak versenybe a világ legnézettebb és legmagasabb színvonalú Hip Hop Világbajnokságán, a World Hip Hop Dance Championship-en - tájékoztatták a magyar szervezők az MTI-t.

Szkéné színház O. márkiné

A megszokott kategóriákon túl idén az egyre népszerűbb K-pop (koreai pop) cover dance kategóriában is indulhatnak a magyar versenyzők. Ennek lényege, hogy a csapatoknak koreai popzenék klipjeit kell pontosan lemásolniuk, mind a koreográfia, mind a ruhák tekintetében.

A K-pop kategórián túl a március 25-i versenynap záróeseménye a Koreai Kulturális Központ közreműködésével megvalósuló K-pop Music Awards gálaműsor lesz.

A rendezvényen debütál Magyarország első, tizenévesekből álló profi hip-hop válogatottja, amelynek tagjai annyira bíznak a sikerben, hogy már meg is vették a repülőjegyeket az augusztusi amerikai világbajnokságra.

A budapesti verseny színvonalát növeli a profi nemzetközi táncosokból álló zsűri, köztük Ja Ja Leviner, aki a Magyarországon is műsorra tűzött Amerika legjobb tánccsapata című televíziós tehetségkutató egyik kiemelkedő figurája volt.

"Egyre jobban megértik az emberek, hogy a hip hop kultúra értéket képvisel, nevel, személyiséget fejleszt a lehető legtermészetesebb módon" idézi a közlemény Barta Viktóriát, a budapesti esemény szakmai igazgatóját, aki szerint a hip hop egyre inkább válik Magyarországon szubkultúrából tömegeket megmozgató szenvedéllyé.

A World Hip Hop Dance Championshipen már többször szerepelt magyar csapat szép eredménnyel. A 72 induló felnőtt csapatból először a 23. majd a 26. helyet szerezték meg a magyarok. A cél idén is a középdöntőbe jutás lesz.

nyomtat

További írások a rovatból

színház

Az orvosok az udvaron fociznak Az orvosok az udvaron fociznak
Reggeli dinoszauruszokkal a Stúdió K-ban
színház

Edek, te bitangó! Edek, te bitangó!
Mrožek Tangója a Bethlen Téri Színházban
színház

Tisztító erőtér Tisztító erőtér
Az Együttérző Tara a Bethlen Téri Színházban
színház

Most mindenki lát téged, tudod? Most mindenki lát téged, tudod?
Euripidész: Bakkhánsnők — Az SZFE harmadéves fizikai színházi koreográfus-rendező osztály előadása

Más művészeti ágakról

Jeles András: A rossz árnyék
Az antropocén jövőtlensége a Futurum Perfectum című kiállításon
gyerek

A sokszínű TOP50 A sokszínű TOP50
2017 legjobb gyerekkönyvei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés