bezár
 

irodalom

2018. 01. 22.
A prae.hu szerzőivel találkoztunk
Budapest, Kelet Kávézó, pince, 2017., január 16.
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Azok a szerzők és szerkesztők találkoztak hosszú idő óta először, akik a prae.hu művészeti portált készítik, valamint jelen voltak a gyakornok-jelöltek is. Bár a szerkesztőség tagjai hetente találkoznak, mivel térben különböző helyeken, más-más városokban, más-más országokban élnek a portál munkatársai, szükség volt erre az összejövetelre.

Az esten szó esett a prae.hu művészeti portál 2006-os alapítása óta eltelt időszakáról, statisztikáiról. Rávilágítottunk, hogy a portálról teljesen függetlenül készül, külön szerkesztőség munkája eredményeként a Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat. Elmeséltük, hogy az Apokrif című irodalmi folyóirat is a kiadónk terméke, egy ismételten másik szerkesztőséggel. A PRAE.HU könyvkiadói tevékenységről ugyancsak beszéltünk. Bemutatkozott a szerzőknek, és pár mondatot mondott magáról minden rovatvezető: Boczán Bea (gyerek rovat), Árvai András (építészet) Mátrai Diána Eszter (színház), Benedek Anna (irodalom), Hadi Barbara (art & design), Philipp György (zene) és Forgács Nóra Kinga (film), és Bach Máté, aki már igen régóta a vezető fotós, továbbá Pál Dániel Levente főszerkesztő-helyettes és e sorok írója, főszerkesztőként.

Beszéltünk a technikai és tartalmi újításokról, a 2018-s évre vonatkozó tervekről: külföldön élő sikeres magyar művészek munkájának jobb megismertetéséről és az U20-as generáció felé való nyitásról. Meghallgattuk és megismertük a gyakornoknak kiválasztott jelentkezőket, akik hamarosan, a vizsgaidőszakot követően kezdik munkájukat nálunk.

Fotó: Bach Máté

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés