bezár
 

film

2018. 02. 03.
Drakulics elvtárs
Év végén jöhet a Drakulics elvtárs
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Drakulics elvtárs Még idén érkezhet az év magyar kémszatírája. Néhány nap, és véget ér a Drakulics elvtárs forgatása, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel 2018 év végén mozikba kerülhet a Kádár-korszakban játszódó romantikus szatíra. A Bodzsár Márk által jegyzett filmben olyan színészek kaptak szerepet, mint Borbély Alexandra, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Rába Roland, Thuróczy Szabolcs és Walters Lili.

Az 1970-es évek elején járunk, az országos „Adjunk vért Vietnámnak!” mozgalom idején. A véradási akció díszvendége, az imperialista nyugatról hazatérő Fábián Béla (Nagy Zsolt) hamar felrúgja a hivatalos programot, amit a magyar kémelhárítás gyöngyöző homlokkal szemlél. Néhány hetes látogatása alatt Magyar Máriát (Walters Lili), a feltörekvő kémnőt rendelik a szemtelenül fiatalnak tűnő Fábián mellé kísérőnek, miközben kedvese László (Nagy Ervin) – jó kommunista elvtárshoz hűen – a legkülönfélébb titkosszolgálati módszereket bevetve próbálja igazolni gyanúját, miszerint egy igazi szörnyeteg érkezett a Magyar Népköztársaságba.

A Drakulics elvtárs rendezője és forgatókönyvírója, az Isteni műszakot is jegyző Bodzsár Márk, akinek munkáját – rendezői és dramaturg vonalon egyaránt – a színészként is ismert Jakab Juli segíti. A film operatőri munkáját Reich Dániel, vágói feladatait pedig Kovács Zoltán végzi, akik a 2013-as Isteni műszak készítésekor már dolgoztak együtt a rendezővel. A film látványáért Füzes Eszter jelmeztervező (USE UNUSED) és Ágh Márton díszlettervező (Delta, Fehér isten, Jupiter holdja) felel.

„A vámpírfilmes zsánerből adódóan jellemzően éjszaka forgatunk, mégis azt gondolom, hogy a sokszor napfelkeltéig nyúló munkanapok minden percet megérnek. Fantasztikus stáb verbuválódott össze erre a filmre: olyan színészekkel és szakemberekkel dolgozhatok együtt, akikkel már hosszú évek óta szerettem volna, ezért is sajnálom már most, hogy a forgatásnak hamarosan vége lesz” – mondta Bodzsár Márk, a Drakulics elvtárs rendezője.

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága összesen 463 millió forint támogatást szavazott meg a mozifilm gyártására, melynek forgatása novemberben kezdődött és február elején ér véget. A Drakulics elvtárs produceri munkáját Pék Csaba és Tőzsér Attila végzi.

„Bodzsár Márkot Magyarország egyik legtehetségesebb fiatal rendezőjének tartom, ezért is nagy öröm számomra az, hogy együtt dolgozhatunk. A filmre ugyan még várnunk kell néhány hónapot, de biztos vagyok benne, hogy nem fognak csalódni a nézők a rendező sajátos humorával tűzdelt történetben” – hangsúlyozta Tőzsér Attila, a film producere.

A Drakulics elvtárs várhatóan 2018 év végén kerül mozikba. A filmben fent említett színészek mellett Balsai Móni, Thuróczy Szabolcs, Borbély Alexandra, Rába Roland, Trill Zsolt, Székely B. Miklós, Bödőcs Tibor, Pálos Hanna, Rezes Judit, Szűcs Nelli, Znamenák István, Szandtner Anna és Vinnai András is látható lesz.

nyomtat

További írások a rovatból

Szilágyi Zsófia: Egy nap
Spike Lee: Csuklyások – BlacKkKlansman
Kenyeres Bálint: Tegnap
Joyraj Bhattacharjee: Ghya Chang Fou – Bengáli dark film a Mersz Klubban

Más művészeti ágakról

A Magyar Műfordítók Egyesületének programja a Magvető Caféban
És boldogan éltek? Mesehősnők utóélete, szerk. Szederkényi Olga, Budapest, Cser Kiadó, 2018
Hogyan találtak egymásra a nők és a férfiak az Ódry Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés