bezár
 

film

2018. 02. 08.
Táncoló Filmkockák Óbudán
Nemzeti Táncszínház/Lakatos János – Táncoló Filmkockák: Csoda születik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Táncoló Filmkockák Óbudán Február 9-én debütál a III. kerületi Esernyős kulturális térben a Nemzeti Táncszínház Táncoló Filmkockák című multimédiás, szórakoztató tánctörténeti sorozatának első része. A következőalkalmak havonta lesznek láthatóak.

A „Csoda születik” sorozatindító produkciójában a közönség visszautazik a kezdetekhez, az elektromosság és a modern táncművészet úttörőihez. A nézők megismerkedhetnek a mozi elődjeivel és az első filmen rögzített tánclépésekkel, miközben bemutatkozik pár hihetetlen táncstílus, mint az „APACS TÁNC” vagy a „LINDY HOP”, valamint újra megelevenedik a zseniális Charlie Chaplin táncos tehetsége vagy az MGM musical gépezet korszakalkotó művészei fotóritkaságok és felejthetetlen filmrészletek segítségével.

A sorozat ötletgazdája Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanára, aki a havonta bemutatott előadásaiban izgalmas tánctörténeti epizódokat, műfajteremtő pillanatokat és meglepő kulisszatitkokat mutat be archív filmrészletek segítségével.

„Bepillantást nyújtunk a filmgyártás és a táncművészet kulisszái mögé – mondja sorozatáról az előadó, Lakatos János koreográfus. - Egészen új megvilágításba kerülhet egy-egy jelenet, ha tudjuk miként készült. A tánc nemcsak szavak nélküli, de szavakon túli kommunikáció is. Mivel teste mindannyiunknak van, így nagyon mélyen azonosulhatunk a mozgás látványával, szinte zsigeri szinten is megérinthet minket egy jó táncelőadás. A vetítéseim után kaptam már olyan visszajelzést, hogy valaki elkezdett táncot tanulni, és sokszor előfordult, hogy a közönség egyik-másik tagja egy szóba kerülő táncfilmet azonnal megnézett, amint hazaért. Akik szeretik a táncot, akik szeretik a mozit, akik szeretik a történelmet és a DVD-k extra menüit, biztosan nem fognak csalódni az óbudai Esernyős előadásain sem.”

Nemzeti Táncszínház/Lakatos János – Táncoló Filmkockák: Csoda születik
Időpont: 2018. február 09., péntek 19.00
Helyszín: Esernyős - 1033 Budapest, Fő tér 2.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés