bezár
 

film

2018. 02. 09.
A kis Valentino Gelencsérrel
Programok a Capa Központban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kis Valentino Gelencsérrel A Golden Boundaries kiállításhoz kapcsolódva 2018. február 10-én 16.30 órától Jeles András filmjét A kis Valentino című filmet lehet megnézni a Capa Központban.

A filmet Gelencsér Gábor filmesztéta előadása vezeti fel. A filmet magyar nyelven vetítik. A film hossza 93 perc. Az eseményen a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni. A filmet a bemutatója idején ellenségesen fogadta a kultúrpolitika, de az érzékenyebb művészek, mint például Petri György, lelkesen írtak róla, s a szakma is nagyra értékelte, amit a Magyar Filmkritikusok elsőfilmes díja bizonyít. A hivatalos »filmelhárítók« mégsem tudtak belekötni a rendezőbe, mivel az nem kritizálta a rendszert, hanem az egészre mondott nemet.

A filmben – egy izgalmasnak ígérkező történet során – nem történik semmi, pontosabban a nagybetűs Semmi történik meg benne: a késő Kádár-kor végtelennek tűnő és sehova nem vezető pangása, bomlása. Mindennek közegéül Jeles az 1970–80-as évek fordulójának ifjúsági szubkultúráját választotta, ám a film jóval többről tudósít, mint egy nemzedék életérzéséről: a helyről és az időről, amelyben – akkor úgy tűnt – mindörökre élnünk adatott.

nyomtat

További írások a rovatból

A holokauszt gyermekáldozatait kutató Saul Gyermekei Emlékprogramról
Gary Ross: Ocean's 8 – Az évszázad átverése
Az Oscar-díjas film díszbemutatója az Urániában

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2018., augusztus 12. és 14.
Királyok és keresztek: történelem és képregény
színház

A munkát nem lehet megspórolni A munkát nem lehet megspórolni
Interjú Harangi Máriával
irodalom

Közelebb a nyelvhez Közelebb a nyelvhez
FISZ-tábor 4. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés