bezár
 

film

2018. 02. 21.
Új filmes társaság alakult
Magyar-amerikai filmes társaság alakult Los Angelesben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új filmes társaság alakult A magyarországi filmes alkotók amerikai kapcsolatteremtését segítő filmes társaság alakult Kaliforniában - jelentette be Bunyik Béla, a Los Angeles-i magyar filmfesztivál alapító elnök-igazgatója.

A társaságot Bunyik Béla hívta életre, Hungarian American Film-Theater Society (Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság) néven. Tagjai a magyar film- és színházi élet jeles képviselői, valamint az Egyesült Államokban dolgozó magyar származású filmesek.

Bunyik Béla - aki a Magyar Nemzeti Filmalapot is képviseli Los Angelesben - elmondta, hogy az új, laza szervezet célja lehetőséget adni kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére mindazoknak a hazai színészeknek, filmkészítőknek, akik közelebb szeretnének kerülni Hollywood világához.

 A társaság első rendezvénye az Oscar-díj gálaestje előtti összejövetel lesz március 3-án Brentwoodban, a magyar konzulátus reprezentatív klubjában. A résztvevők Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének világsikere és Oscar-díjra jelölése előtt tisztelegnek majd.

A rendezvényen az Oscar-gálára érkező magyarországi művészek mellett részt vesznek Hollywoodban élő magyar filmesek, és a szervezők reményei szerint ott lesz a magyar filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos, Andy Vajna, valamint a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés