bezár
 

zene

2018. 02. 20.
Újabb Piramis nagykoncert lesz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Piramis Zenekar nagy koncertet ad március 3-án a MOM Sportközpontban. A zenekar tavaly elhunyt alapító tagjára, Som Lajosra emlékeznek.

A zenekar a hetvenes évek második felében talán a legnépszerűbbnek számított Magyarországon, 1974 és 1982 között hét lemezt jelentetett meg. A Piramisban ebben az időszakban Závodi, Gallai, Köves és Som mellett Révész Sándor énekelt. A csapat az alapfelállásban 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány nagy koncertre; a mostani formációban Nyemcsókkal és Vörössel felálló Piramis 2009 óta zenél.

A mai Piramisban több generáció játszik együtt, hiszen a ma is a csapatban zenélő három alapító Závodi János gitáros, Gallai Péter billentyűs és Köves Miklós dobos egy idősebb generáció tagjainak számítanak a már tíz éve a Piramis tagjának számító Nyemcsók Jánoshoz és Vörös Gábor basszusgitároshoz képest is, de mellettük állnak majd a színpadon Vilmányi Gábor gitáros és az énekes fia, Nyemcsók Bence billentyűs is. Nem csak a formációban játszik együtt több generáció, de koncertjeik is több korosztályt vonzanak, hiszen több, mint negyven éves fennállásuk mellett még mindig rendszeresen játszanak több ezres tömegek előtt.

Som Lajos szerzőként közreműködött számos nagy Piramis-slágerben, melyek a koncerten is hallhatóak lesznek, köztük a Ha volna két életem, A becsület, az Ajándék és a Kóbor angyal,  de hallható lesz egy dal, melyet kifejezetten az ő emlékére fog játszani a zenekar.

A jól ismert dalok mellett előadnak néhány dalt a Piramis Erotika című lemezről is, amelyeket koncerteken ritkán játszanak.

A Piramis MOM Sportbeli koncertje egy országos koncert nyitóbulija, a következő állomások között lesz Püspökladány, Komárom, Bős és több erdélyi, szlovákiai, szerbiai település is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Dev Patel: A Majomember
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés