bezár
 

irodalom

2018. 02. 23.
Szabó Magdáról és Elsa Morante olasz írónőről Rómában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szabó Magdáról és Elsa Morante olasz írónőről Rómában Szabó Magda Kossuth-díjas magyar író és Elsa Morante olasz író munkásságát elevenítik fel március 1-jén Rómában, az Altieri Palotában a Különös párok (Stranecoppie) című irodalmi rendezvénysorozat keretében. 

A Különös párok (Stranecoppie) elnevezésű irodalmi rendezvénysorozat következő kerekasztal-beszélgetésén Antonella Cilento neves olasz írónő, Francesco Costa író és forgatókönyvíró, valamint Giuseppe Merlino újságíró elevenítik fel Elsa Morante és Szabó Magda munkásságát, valamint párhuzamot vonnak a két neves írónő művei között - olvasható a KKM - Balassi Intézet tájékoztatójában. 

Szabó Magda a 20. század hosszú és fájdalmas átalakulásának tanúja és krónikása volt. Freskó című regénye ugyanazokat a történelmi aggodalmakat ábrázolja, mint Elsa Morante, a második világháború utáni olasz irodalom egyik meghatározó alakjának La storia című regénye. A beszélgetést követően Valerio Caprara filmkritikus előadását tart a két írónő művei által ihletett filmekről, majd Margherita Di Rauso színművész részleteket olvas fel a két regényből. 

Az esemény a Lalineascritta, a Római Magyar Akadémia, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Publishing Hungary Program támogatásával valósul meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés