bezár
 

színház

2018. 03. 06.
Mennyei hang Bánságival és Gálvölgyivel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mennyei hang Bánságival és Gálvölgyivel Mennyei hang! címmel tart bemutatót a Játékszín. A világ legrosszabb, de egyben legboldogabb operaénekesnőjéről szóló vígjátékot Bánsági Ildikó és Gálvölgyi János főszereplésével, Bagó Bertalan rendezésében április 28-án tűzi műsorra a színház.

A Florence Foster Jenkins életéről szóló darab első bemutatóját 2005-ben tartották Birminghamben, majd mintegy húsz országában játszották. A vígjátékból készült 2016-os filmváltozatot Meryl Streep vitte sikerre.

Szkéné színház

Florence Foster Jenkins 1868-ban született, és a mai napig méltán viseli a világ legrosszabb operaénekesnője címet, ám előadásaira minden jegy elkelt, lemezt is készített és fellépett a Carnegie Hallban is. Az énekesnő volt az első celeb, kitalálta, hogyan kell eladni a brandet, amit képviselt, ruháit is maga tervezte. Az énekesnő a dilettantizmus csúcsa, a dilettáns emberek védőangyala. Fellépései alkalmával a nézők nem tudták, hogy röhögjenek-e vagy sírjanak, de mindenképp hatalmas sikert aratott.

Bánsági Ildikó nehéz feladat előtt áll, hiszen az áriákat rosszul begyakorolni nagyobb munka, mint jól megtanulni. A férjét Gálvölgyi János alakítja, zongoristáját Szemenyei János kelti életre. Lévay Viktória alakítja az énekesnő barátnőjét, aki rajong érte, Murányi Tünde egy mexikói házvezetőnőt játszik. Bacsa Ildikó egy kritikust formál meg, ő az egyetlen, aki meg meri mondani Jenkinsnek, hogy borzasztóan énekel.

Az előadás dramaturgja Lőkös Ildikó, díszlet- és jelmeztervezője Vereckei Rita.
Peter Quilter darabját Galambos Attila fordításában mutatják be.

nyomtat

További írások a rovatból

színház

Felfüggesztett ártatlanság Felfüggesztett ártatlanság
Büchner Woyzeckje a Szkénében Hegymegi Máté rendezésében
Peeping Tom a CAFé Budapesten
színház

Afrikai népmesék újragondolva Afrikai népmesék újragondolva
Homo Ludens Project: Csillagok szíve, Szeged, ZUG

Más művészeti ágakról

A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése
gyerek

Téli történet a Nádtengeren Téli történet a Nádtengeren
Pálfi Zsolt: Lengemesék 2 - Tél a Nádtengeren
irodalom

huszonegyedik #1 huszonegyedik #1
Mire jó a történetmondás? Katasztrófafilmek, iPhuck és az irodalom


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés