bezár
 

irodalom

2018. 03. 10.
Csütörtöktől Füredi Tavaszi Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtöktől Füredi Tavaszi Fesztivál Irodalmi, zenei és családi programok várják március 15. és 18. között az érdeklődőket a Balatonfüredi Tavaszi Fesztiválon, amelyet a nemzeti ünnep és a tavaszvárás jegyében rendeznek meg.

Schmidtné Kositzky Anett elmondta, hogy a programsorozat első napján az ünnephez kapcsolódó kézműves játszóházra várják a családokat a Kisfaludy Galériába, a hajókikötőben pedig az Ifjúsági Fúvószenekar ad térzenét. Ezt követően zenés partraszállás tanúi lehetnek az érdeklődők Kéry Kitty, a fesztivál főszervezője, és Szalma Tamás színművész, valamint a Kaposvári Egyetem színész szakos hallgatóinak közreműködésével.

Forradalmi haddelhadd címmel a balatonfüredi néptáncegyüttes műsorát, majd a Vitéz László és Vas Juliska című mesét láthatják az érdeklődők Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában a Kisfaludy Színpadon csütörtök délután. A Kisfaludy Galériában Szendrey Júlia naplójából, verseiből és Petőfi Sándor költeményeiből készült monodrámát állít színpadra Papp Barbara, a Kaposvári Egyetem hallgatója. Kora este pedig fáklyás felvonulás indul a Kisfaludy színpadtól.

A rendezvény második napján az érdeklődőket reformkori sétára várják, amely a Kerek templom előtti térről indul. Este Pál István "Szalonna" és bandája ad népzenei koncertet az Anna Grand Hotel dísztermében.

Szombaton az érdeklődők a Petőfi-korabeli fotótechnikai eljárás, az argentotípia folyamatával ismerkedhetnek Zalka Imre fotográfus jóvoltából a Vaszary Galéria alkotóműhelyében. Este a kaposvári Csiky Gergely Színház Könnyek nélkül című zenés estjére várják a közönséget. A Muráti Lili színésznő fordulatos életét bemutató monodrámának az Anna Grand Hotel ad helyet.

A rendezvény zárónapján népi játszótér várja a gyerekeket a Kisfaludy Színpadon, este pedig Földes László Ady Endre-estje, A föltámadás szomorúsága látható az Anna Grand Hotelben. 

Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés