bezár
 

színház

2018. 04. 23.
Blaha Lujzáról tartanak kerekasztal-beszélgetést Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Blaha Lujzáról tartanak kerekasztal-beszélgetést Budapesten Arcképek az Osztrák-Magyar Monarchiából: Blaha Lujza, a nemzet csalogánya címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést Budapesten, a Habsburg Történeti Intézetben szerdán.

A rendezvényen Gajdó Tamás színháztörténész, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) muzeológusa Blaháné, avagy a nemzet csalogánya címmel Blaha Lujza kultuszáról beszél. Kiss Csilla művelődéstörténész, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlógimnázium tanára Blaha Lujza, a márkanév címmel tart előadást. A délután 17 órakor kezdődő beszélgetés moderátora Nagy Beatrix, a Habsburg Történeti Intézet tudományos titkára. 

Szkéné színház

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Habsburg Történeti Intézet rendezvénye egy kerekasztal-beszélgetésekből álló portrésorozat része - olvasható a szervezők közleményében.

A beszélgetéseken az Osztrák-Magyar Monarchia kulturális világát reprezentáló szereplőket és az időszakot feldolgozó, ábrázoló szerzőket mutatják be. Céljuk, hogy az ismert személyiségek korabeli megítélését, utólagos kultuszát és emlékezetét idézzék fel. A szerdai beszélgetés Blaha Lujzáról, a korszak egyik legismertebb színésznőjéről szól.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés