bezár
 

zene

2018. 04. 23.
Budapesten az Exhumed, a Rotten Sound és az Implore
Koncert a Dürer Kertben
Tartalom értékelése (3 vélemény alapján):
Budapesten az Exhumed, a Rotten Sound és az Implore Április 24-én, a Grind Over Europe II turné keretében ismét Budapestre érkezik az amerikai Exhumed és a finn Rotten Sound zenekar, akik ezúttal a német Implore-ral kiegészülve adnak koncertet a Dürer kert színpadán. Hazai előzenekar a Gyilkos.

A Matt Harvey vezette deathgrind zenét játszó Exhumed legutóbb 2013-ban járt Magyarországon, de már 2012-ben, a Grind Over Europe első részében is találkozhatott velük élőben a hazai közönség. Csakúgy, mint most, abban az évben is hárman léptek színpadra, annyi eltéréssel, hogy az Exhumed és a grindocoreban utazó Rotten Sound mellett nem a death/grind/crust vonalon mozgó Implore, hanem az amerikai grindcore/ powerviolence-t játszó Magrudergrind lépett fel.

A 24-i koncert legnagyobb durranásának egyértelműen az új Exhumed-album bemutatója ígérkezik. A zenekar 2017. október (péntek) 13-án kiadott Death Revenge című első konceptlemeze ugyanis elképesztően érdekes tematikát jár körül: az album számai William Burke és William Hare hátborzongató történetét mesélik el.

Burke és Hare 1828-ban a skóciai Edinburghban 10 hónap leforgása alatt mintegy 16 embert tettek el láb alól, mégpedig azzal a céllal, hogy a holttesteket némi ellenérték fejében felajánlják az orvostudomány, pontosabban az edinburghi egyetem professzora, dr. Robert Knox számára.

A koncerten mindemellett biztosan hallható lesz a Rotten Sound Suffer to abuse című 2018-as új kislemeze, az Implore tavalyi Subjugate című albuma és a Gyilkos zenekar idén megjelent kettes lemeze.

Jegyek vásárolhatók elővételben (3.999 Ft) és a helyszínen (4999 Ft).

https://jegy.rock1.hu/exhumed_rottensound_implore-durerkert_20180424

https://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=48774

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés