bezár
 

irodalom

2018. 05. 11.
X. Véneki Alkotótábor
Vének, Aranykert Tábor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
X. Véneki Alkotótábor 2018. június 28 – július 1. között a Hermaion Irodalmi Társaság és Fiatal Írók Szövetsége a tizedik Véneki Alkotótábort rendezi meg pályájuk elején járó és pályakezdő szerzők számára. A tábor védjegyévé vált kis létszámú, magas színvonalú műhelymunka mellett előadások, felolvasások és kerekasztal-beszélgetések szolgálják a fiatalok szakmai fejlődését és irodalmi kapcsolataik kialakítását, bővítését.

A programok minden évben olyan téma köré szerveződnek, amely az összes résztvevő számára érdekes és hasznosítható függetlenül attól, hogy milyen művészeti ágban, műnemben alkot. A jubileumi évben a Véneki Alkotótábor hívószavai Test és individuum lesznek.

A próza munkacsoportot Péterfy Gergely vezeti. Nagysikerű regényében, a Kitömött barbárban a preparált test az elbeszélés kiinduló- és gócpontja, a könyvben a test milyensége, mássága meghatározza a karakterek sorsát.

A költők Lanczkor Gáborral dolgozhatnak, akinek műveiben – különösen az Apás szülésben – test és individuum a térrel és természettel összefonódva jelennek meg, a szereplők kapcsolatában érintkezésük helyszíne nem csak díszlet.

Véneki Alkotótábor

Szerzői estre érkezik Deres Kornélia. Verseiben hangsúlyos az idegrendszer, psziché működésének leírása, 2017-es Bábhasadás c. kötete adja a beszélgetés kiindulópontját.

Meghívott vendég továbbá Szöllősi Mátyás. Mind költészetében, mind prózájában (Váltóáram) szervező erőt jelentenek a testi folyamatok, és meghatározzák az alany viszonyát a külvilággal. 

A közös gondolkodást nemcsak a központi téma segíti, a helyszín is ideális feltételeket biztosít. A Szigetköz nyugalma, az ártéri erdők csöndje lehetőséget nyúlt inspiráló sétákra, elvonulásra, alkotásra.

Jelentkezés, információk:  https://www.facebook.com/venekialkototabor/

Elérhetőség: hermaiongyor@gmail.com

A rendezvény további partnerei: a Magyar Írószövetség Digitális Munkacsoportja és az Ambroozia folyóirat.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés