bezár
 

irodalom

2018. 05. 15.
Szkárosi Endre a Szépírók Társasága új elnöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szkárosi Endre a Szépírók Társasága új elnöke Tisztújító közgyűlést tartott hétfő este 17 órától a Szépírók Társasága Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeum Nagytermében. A társaság Szkárosi Endrét választotta új elnöknek. A két alelnök Kéri Piroska és Czinki Ferenc lett.

Szkárosi Endre (Budapest, 1952. május 28.) József Attila-díjas (2007) költő, művészeti író, műfordító, kritikus, irodalomtörténész, az ELTE egyetemi docense. Intermediális művész, előadó. (Részletek a Wikipédián)

A Szépírók Társasága írók, irodalomtörténészek, kritikusok, fordítók és irodalomszervezők egyesülete. 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a korszerű irodalomszemlélet, a hatékony érdekképviselet és a demokratikus kultúrpolitika fóruma legyen. Alapszabálya így fogalmaz: „A Szépírók Társasága egymás irodalmi munkásságát megbecsülő és szellemi tekintetben egymáshoz közel álló írók által létrehozott szakmai, érdekvédelmi és szolgáltató szervezet.” (Részletek a Társaság honlapján.)

A fotón Szkárosi Endre és Nádas Péter.

Készítette L. Varga Péter, a Mészöly Miklós Egyesület eseményén, Kisorosziban, 2017-ben

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés