bezár
 

irodalom

2018. 05. 27.
Spanyolnátha hangoskönyvek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Spanyolnátha hangoskönyvek Újabb három kötettel bővül a Spanyolnátha hangoskönyvek sorozata. A három eltérő tematikájú könyv jól illeszkedik a kiadó művészeti koncepciójába, és izgalmas válogatást kínál az SPN szerkesztőinek korábbi alkotásaiból, a Légyott eddigi műveiből, illetve bemutatja a világ legjobb akciófilmjét.

Három fő Szövegelés a Spanyolnátha szerkesztőinek SPN könyveiből

(Spanyolnátha Könyvek 30.)

Futurisztikus időutazás, újjáéledő vámpírlegendák, kávéházak félhomálya ad érdekes, izgalmas hátteret a három alkotó, Vass Tibor, Berka Attila és Székelyhidi Zsolt írásaiból válogató hangoskönyvnek. A kötetek, amelyek a válogatás alapját képezik, a Spanyolnátha Könyvek sorozatában jelentek meg. A hangoskönyvbe válogatott írások eddig így együtt még nem jelentek meg. A Spanyolnátha műhelye soha nem látott módon tárja fel titkait a hallgatóság előtt, hiszen a folyóirat szerkesztőinek írásaiból sem jelent még meg hasonló válogatás, a hangoskönyv pedig kifejezetten új dimenziókat nyit ebben a hármas beszédben. A Vass Tiborral kiegészülő SPN Krú performansz-duett (Berka, Székelyhidi) előadásaihoz szokott közönség számára is izgalmas lesz az egymástól térben és időben függetlenül megszülető alkotások egymásra ható reflexiója, az ahogy az alkotók a hangoskönyv előadóinak tolmácsolásában, saját egyedi hangjukon, szinte egymás szavába vágva, egymást kiegészítve, de sok esetben egymástól függetlenül szólnak a hallgatókhoz. Három teljesen eltérő világ kapcsolódik össze, három univerzum, ami időnként találkozik, s e találkozásokban hatással vannak egymásra, de e három világ még az egymásra hatások közepette sem mosódik össze, érintik egymást, sebességük, fényük, hangjaik hatnak a többiekére, s találkozásaikkor tapasztalható együttállásuk — majd kitérnek egymás útjából, sokszor éppen az újbóli találkozások lehetőségének fenntartása miatt.

Vass Tibor hangja Bakos-Kiss Gábor, Berka Attila hangja Lutter Imre, Székelyhidi Zsolt írásait Olt Tamás tolmácsolja.

Légyott Első felvonás

(Spanyolnátha Könyvek 31.)

A Légyott, immár 18 éve az egyik legsikeresebb operafesztiváli rendezvény, amelyben az irodalom és a képzőművészet találkozása teremti meg az alapot az aktuális találkozásoknak. A Légyott alkotásai rendre megjelennek a Spanyolnátha művészeti folyóiratban, s bár ezek visszanézhetők, újraolvashatók, a rendezvény hangulatát, az előadott művek varázsát a lapban megjelenő írásmű önmagában nem tudja visszaadni. A Légyott hangoskönyv első válogatása már jelzi, milyen szeretne lenni ez az összeállítás, amely az adott évi Légyott rendezvény kapcsán jelenik meg, s amely az eltelt évek egy anyagából, tematikákat átívelően válogat. A Légyott egy szövegesszencia, egy reprezentatív válogatás, általa új elemmel színesedik a Légyott-univerzum, hiszen a hangoskönyv megidézi az elmúlt esztendők írásait, a kiállítás és a tárgyévi felkérés alapján elkészülő művészkönyv pedig más-más aspektusát mutatják a Vass Tibor által 2001-ben életre hívott művészeti projektnek.

A világ legjobb akciófilmje

(Spanyolnátha Könyvek 32.)

A kétnyelvű hangoskönyv izgalmas válogatása a szerzők, Vass Tibor, Berka Attila és Székelyhidi Zsolt műveinek. A szövegeket Gyukics Gábor fordította, az angol és magyar blokkot SoundZcapa zenéje színesíti. A világ legjobb akciófilmjének képkockái a szerzők saját, önálló történeteiből állnak össze egy közös filmmé. A prózai keretet poétikus művek töltik meg, a jelenetek az adott írás történéseiről szólnak. Az angol szöveget Linka Péter tolmácsolásában halljuk, a magyar változatban Lutter Imre, Bakos-Kiss Gábor és Olt Tamás hangján hallhatjuk az írásokat.  A hangoskönyv, csakúgy mint a Három fő és a Légyott Első felvonás a Magyar Versmondók Egyesülete szakmai közreműködésével jött létre. A Spanyolnátha Könyvek sorozat köteteit Miskolcon a Fókusz Könyváruházban, a Herman Ottó Múzeum Thália-házban lehet megvásárolni. A kiadványok megrendelhetők a kiadó címén, kaphatók Budapesten az Írók Boltjában, és Nagyváradon, az Illyés Gyula Könyvesboltban.

Spanyolnátha hangos könyvek

Mindhárom hangoskönyvet Vass Nóra szerkesztette.

Zenei rendező, borító- és tasaktervek: Székelyhidi Zsolt

 

nyomtat

További írások a rovatból

irodalom

Tömény inspiráció Tömény inspiráció
FISZ-tábor 2. nap
irodalom

Kisvonattal az irodalom felé Kisvonattal az irodalom felé
Elstartolt a 2018-as FISZ-tábor
irodalom

Létezik egy közös európai kultúra a helyi variánsok felett Létezik egy közös európai kultúra a helyi variánsok felett
Interjú Norman Jope-pal, a Gólyák és rétesek szerzőjével
irodalom

Csoportkép egy osztálytalálkozóról Csoportkép egy osztálytalálkozóról
Mészöly Ágnes Rókabérc, haláltúra című regényének bemutatója a Margó Irodalmi Fesztiválon

Más művészeti ágakról

gyerek

Csücsök, avagy a Nagy Pudinghajsza Csücsök, avagy a Nagy Pudinghajsza
Részlet Keresztesi József új gyerekkönyvéből
színház

Ősbemutató ősfák alatt Ősbemutató ősfák alatt
Bonnie és Clyde a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Dániel András: A nyúlformájú kutya. (Tilos az Á Könyvek, 2018)
Talán mindenütt voltam – Huszárik Zoltán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés