bezár
 

színház

2018. 06. 04.
Könyvhéttől kapható a Mohácsi-fivérek drámakötete
Dedikáció a könyvhéten, bemutató a Radnóti Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyvhéttől kapható a Mohácsi-fivérek drámakötete A SzínText színházi sorozat darabjaként megjelenő gyűjteményes Mohácsi-kötetbe olyan művek kerültek, amelyek újragondolják a „nemzeti drámairodalom” tizenkilencedik századi elképzeléseit. A könyvben szereplő öt színpadi mű saját feladatát a nemzeti drámahagyományon belül, a magyar polisz közös és (természetesen) nem konfliktusmentes ügyeinek felmutatásában találta meg.

Ilyen az ötvenhatra megosztottan emlékező Magyarország, az államszocializmus évei, a Gulág és a zsidóság kamenyec-podolszki deportálása, a cigány-nem cigány együttélés. Ezek a szövegek kibeszéletlen, közös elfojtásainkkal szembesítenek. Szereplőik szokatlanul számosak, majdnem, mint a magyar társadalom. És mind a magáét mondja. Ez a sokféleségük adja ki a magyar népet. De vajon hogyan dönt ez a nép, mondjuk a Csak egy szögben? Végül a cigányok itt hagyják Magyarországot? Vagy a magyarok hagyják itt a cigányokat? Vagy senki sem megy sehova: és megpróbálnak együtt élni?

Szkéné színház

Mohácsi István – Mohácsi János: Múltépítés, avagy meghalni könnyű, élni a nehéz. Drámák

JAK+PRAE.HU, 552 oldal, 3200 Ft

Dedikálás, bemutató

A könyvet a szerzők a Vörösmarty téren a JAK standjánál dedikálják 9-én, szombaton, 16 órától

Bemutató: dedikálással és rövid koncerttel egybekötött könyvbemutató a Radnóti Színház előcsarnokában lesz, ahol a testvérpáron kívül az állandó alkotótársakkal is találkozhat a kedves néző, velünk lesz Mohácsi János, Mohácsi István, Kovács Márton, Kocsis Pál, Bánfalvi Eszter, Parti Nagy Lajos, Radnay Csilla, Bíró Kriszta, Pál András, Némedi Árpád, Kelemen József, Róbert Gábor, Gazsó György, Felhőfi Kiss László, Hevér Gábor, László Zsolt, Remete Kriszta és Khell Zsolt. Velük Herczog Noémi, a kötet szerkesztője beszélget majd.
 

A Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/196583337642056/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
John a Latinovitsban

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés