bezár
 

zene

2018. 06. 19.
Bánkitó ’28
Fürdeni a tóban csak a kijelölt helyen szabad, a Tószínpad mentén hatóságilag tilos. Vigyázzatok magatokra!
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Bánkitó ’28 Július 11-én kezdődik a Bánkitó fesztivál. Ez lesz a tizedik. Ennek örömére pedig tíz évet ugorhatunk az időben, ugyanis a téma 2018 és a jövő lesz. A zenei programot tekintve idén sem számíthatunk nagyobb változásra, a fesztivál ebben az évben is elhoz párat a legjobb alternatív együttesek közül: fellép a kanadai SUUNS, a dán Iceage, illetve a francia ACID ARAB. A magyarokból pedig többek között a Fran Palermo, a Deep Glaze, a Middlemist Red és a Hiperkarma koncertjeit hallgathatjuk majd meg.

A fesztivál reklámozására egysnittes akusztikus videók készülnek: a szervezők négy együttessel forgatnak a tavon, az első videó pedig már meg is tekinthető az alábbi linken:

Bánkitó több új helyszínnel várja majd a fesztiválozókat: a Budapest Parkban működő Nagyszünet saját helyszínt kap a tó mellett, egy titkos tisztáson pedig megnyitja kapuit a Mocsár színpad, ahol különböző feltörekvő underground zenekarok koncertjeit hallgathatjuk meg. A Tinta névre átkeresztelt S*10 nagyszínpad beköltözik az erdőbe, helyét a Tábor közepén pedig a már jól ismert Cökxpon café foglalja el, ahol babzsákokban fekve, teát iszogatva pihenhetjük ki az este fáradalmait.

A civil és kulturális programok mindig a fesztivál fontos részét képezték; idén a jövőről, valamint a kutatások és fejlesztések társadalmi hatásairól lesz szó. „Napelemes mobilházból vagy robotkacsából lesz majd több? És melyik ellen kell harcolni? És mennyivel lehet még modernebb a modern művészet? És mindenekelőtt, ezek hogyan fognak a társadalomra hatni?” A koncertek mellett számtalan, ezeket a témákat körüljáró beszélgetésen, workshopon, illetve színházi előadáson is részt vehetünk majd. A Fran Palermo rajongóinak örömére pedig az együttes frontemberéről készült „Henri” című, egyórás dokumentumfilm premierje is Bánkitón lesz.

Részletes program a fesztivál oldalán található, a jegyvásárlással azonban nem árt sietni: rohamosan fogynak a bérletek, a szervezők pedig úgy gondolják, hogy Bánkitó ismét teltházas lesz.

https://bankitofesztival.hu/

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Franciska --


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés