bezár
 

zene

2018. 07. 17.
Szerdától Veszprémi Utcazene Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szerdától Veszprémi Utcazene Fesztivál Szerdán kezdődik a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a négynapos rendezvényen a magyar zenészek mellett többek között francia, angol és holland muzsikusok zenélnek majd a város utcáin, terein.

Muraközy Péter elmondta, hogy a július 18. és 21. között zajló rendezvényen 11 helyszínen több mint 180 koncert közül válogathat majd a közönség.

A fesztiválon nem először lép fel a francia CQMD nevű zenekar, amely a reggae, a funk, a mediterrán és a latin zenei elemeket ötvözi.

Itt lesz a brit Echo Town, akik már a tavalyi fesztiválon is muzsikáltak a veszprémi közönségnek. A rock-, reggae-, roots és folkzenét játszó testvérpár spirituális kortárs dallamokkal érkezik.

A délnyugat-angliai Cornwallból származó Flats and Sharps nevű együttes a bluegrasst, a folkot, a countryt és a popot vegyíti zenéjében.

A fesztivál vendége lesz a hollandiai Haarlemből származó Jack and the Weatherman nevű akusztikus duó, akik idén áprilisban jelentették meg debütáló nagylemezüket.

A fesztivál egyik legkiemelkedőbb programjának ígérkezik a pop-folkzenét játszó Shake Shake Go. Az együttes énekesnője a walesi születésű Poppy Jones, aki gitár és dobkísérettel adja elő dalait.

Ugyancsak nagy sikerre számíthat a francia sanzonokat a hiphoppal elegyítő Smokey Joe & The Kid zenekar- mondta a fesztiválszervező.

Muraközy Péter beszélt arról is, hogy számos előadó, aki az Utcazene Fesztiválon lépett először közönség elé, mára a hazai könnyűzene élvonalába tartozik, példaként említve a Mary Popkids, a Lóci játszik nevű zenekart, Szabó Balázst és a Kerekes Band nevű formációt.

A főszervező elmondta azt is, hogy a hagyományokhoz híven az idén is megrendezik az utcazenészek versenyét. Húsz zenekar, előadó nevezhet a megmérettetésre, akik közül a közönség, illetve a zsűri választja majd ki a nyertest, jutalmuk 500-500 ezer forint lesz.

Muraközy Péter szólt arról is, hogy a fesztivál ideje alatt Budapest legjobb streetfood készítői is a városba költöznek.

Az ingyenesen látogatható programra a korábbi évekhez hasonlóan napi 20 ezer embert várnak - tette hozzá. 

utcazene_Veszprém

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés