bezár
 

irodalom

2018. 07. 23.
Lehet jelentkezni a JAK-táborba
Ismét Szigliget!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lehet jelentkezni a JAK-táborba A József Attila Kör idén 30. alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi-művészeti táborát 2018. augusztus 29. és szeptember 2. között Szigligeten.

A 30. JAK-táborban a líraszemináriumot Tóth Krisztina, a prózaszemináriumot Darvasi László tartja, a kritikai műhelyfoglalkozásokat Visy Beatrix vezeti. Idén új típusú workshopok indítása mellett is döntött a JAK. Ennek keretében délutánonként filozófiai szövegolvasó szemináriumot tart Orbán Jolán egyetemi tanár; társművészeti műhelyet vezet Ádám Anna képzőművész, jelmeztervező; valamint az irodalom és az írás gyakorlati aspektusaira fókuszáló készségfejlesztő műhelyek is indulnak, olyan kérdésekre keresve választ, mint például: Hogyan kell publikálni? Hogyan tegyük élvezetessé a hangzó szövegeinket? Hogyan menedzseljem magam?

A 30. jubileumi JAK tábor tiszteletére visszatekintenek az 1982-ben indult JAK-füzetek sorozat nívós történetére, azokra a szerzőkre, akikre méltán büszke a szervezet, s akik irodalmi eredményei erőssé tették a JAK-ot. Többek között Borbély Szilárd, Sziveri János, Esterházy Péter, Nádas Péter, Kemény István, Bartis Attila, Tóth Krisztina, Garaczi László, Térey János, Erdős Virág köteteitől kezdve, Radnóti Sándor, Bertha Zoltán, Kulcsár-Szabó Zoltán, P. Müller Péter tudományos értekezésein keresztül egészen Sopotnik Zoltán, Győrffy Ákos, Pollágh Péter, Sirokai Mátyás, Nagy Márta Júlia, Lanczkor Gábor, Fenyvesi Orsolya, Bajtai András, Bencsik Orsolya könyveiig. Ezáltal cél a korábbi JAK-füzetek szerzőit (ismét) bekapcsolni, visszacsatolni a JAK jelenlegi áramlataiba.

A tábor során a hagyományoknak megfelelően sor kerül a legfrissebb JAK-füzetek bemutatására is. Idén a 2018-ban megválasztott új sorozatszerkesztőink segítségével mutatkozik be három új JAK-füzet: Németh Bálint, Baróthy Zoltán és Simon Bettina kötetei.

Szerzői estre érkezik Takács Zsuzsa, akivel legújabb gyűjteményes kötete kapcsán lesz beszélgetés. A friss műhelyek közül ezúttal a tavaly ősz óta futó JAK Líraműhely kerül fókuszba.

JAK-tábor

A táborban több kerekasztal-beszélgetés is várható, hogy ezzel is elősegítse a JAK közös ügyeinket. Egyrészt lehetőséget biztosít a jelentős határon túli magyar műhelyek bemutatkozására: ennek keretében idei vendégünk a vajdasági Híd Kör lesz. A legújabb magyar irodalom szöveguniverzumait fiatal kritikusok, tudósok és szerzők beszélhetik át közösen, így idén a kortárs magyar költészet új irányairól, valamint az ifjúsági novellák helyzetéről várható beszélgetés.

Szakmaetikai szempontból pedig elengedhetetlennek tartjuk, hogy a #metoo által felszínre hozott esetek kapcsán folytatódjék a párbeszéd arról, hogy az irodalmi szervezetek milyen lehetőségekkel élhetnek, milyen új kereteket alakíthatnak ki az áldozatvédelem érdekében.

Részvételi díjak és jelentkezési határidők

  

30. JAK-tábor*

2018. augusztus 29. – szeptember 2.

 

07.23. – 07.31.

1. elővétel

08.01. – 08.15.

2. elővétel

08. 15. után és a helyszínen

Támogatói jegy

Részvételi díj

JAK-tag

Nem tag

JAK-tag

Nem tag

Egységesen

Egységesen

Napi

5600

6000

6000

6400

6600

10000

Heti

22000

24000

26000

28000

30000

50000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*A férőhelyek száma korlátozott és a beérkező jelentkezések alapján töltik fel. Az augusztus 15-e után jelentkezőknek a szállás nem garantált.

 

A jelentkezés módja

A táborba és a szemináriumokra jelentkezni e-mailben vagy személyesen a JAK-irodában az elérhetőségek megadásával, a jelentkezési lap kitöltésével, majd a részvételi díj befizetésével lehet.

A jelentkezési lapok elérhetők a honlapról: http://www.jozsefattilakor.hu/programok/30-jak-tabor

E-mail: jaktabor2018@gmail.com

Cím: 1088, Budapest, Múzeum u. 7.

A JAK bankszámlaszáma: OTP Bank 11706016 – 20464170

Banki átutalás esetén a közleményrovatban szerepeljen a befizető lakcíme és az, hogy „részvételi díj”!

Megjegyzés

Az étkezéssel és a szállással kapcsolatos külön igényeket a jelentkezéssel együtt kérik jelezni, a helyszínen már nem lehet új szállás és étkezésigényt benyújtani. A táborban szállással és étkezésekkel ellátni csak azokat tudják biztosan, akik előzetesen jelentkeztek. A tábor kialakítása miatt párokat és családokat nehezebben tudnak elhelyezni, ennek szíves megértésüket kéri a JAK.

A szemináriumokra írásban lehet előre jelentkezni. A jelentkezéshez mellékelni kell:

– rövid bemutatkozást vagy önéletrajzot,

továbbá:

– a líraszeminárium esetében 5 verset,

– a prózaszeminárium esetében 8000 karakternyi kisprózát.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés