bezár
 

film

2018. 08. 16.
Krzysztof Zanussi lesz a CineFest zsűrijének elnöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Krzysztof Zanussi lesz a CineFest zsűrijének elnöke Az európai film egyik legfontosabb alakjaként számon tartott Krzysztof Zanussi lengyel filmrendező lesz a 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál játékfilmes nagyzsűrijének elnöke; a mustrát szeptember 14. és 23. között rendezik meg a borsodi megyeszékhelyen.

A CineFesten az elmúlt évek hagyományainak megfelelően több nemzetközi szervezet által delegált zsűri is közreműködik, melyek az általuk odaítélt díjakról fognak dönteni.

Az idei CineFest játékfilmes nagyzsűrijének elnöke Krzysztof Zanussi lesz, aki hosszú és sikeres pályafutása során elnyerte többek között a Velencei Filmfesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt, a Zsűri díját Cannes-ban, jelölték Golden Globe-díjra, valamint megkapta a Locarnói Filmfesztivál fődíját, az Arany Leopárdot is.

Krzysztof Zanussi

Zanussi az európai és az egyetemes filmművészet egyik legfontosabb alakja. Az egyik legintellektuálisabb, legműveltebb, legtisztábban fogalmazó, legfelkészültebb, legtöbb nyelven beszélő filmrendező - méltatta a lengyel művészt a CineFest, amely idén három Zanussi-remekmű levetítésével (Védőszínek, A nyugodt Nap éve, Konstans), továbbá mesterkurzussal és életműdíjjal tiszteleg Krzysztof Zanussi előtt. 

A játékfilmes zsűri tagjai Kerekes Vica szlovákiai születésű színésznő; Christina Fon kanadai producer; Stevie Salas amerikai indián származású filmes és televíziós producer; Raymond Walravens, a World Cinema Amsterdam fesztivál alapító elnöke és kurátora; Bernhard Wenger osztrák filmrendező, producer; Damián Vondrasek cseh filmrendező, valamint Dudás Balázs, a tavalyi CineNewWave fődíjasa lesznek.

A nemzetközi filmfesztivál részletes programja a www.cinefest.hu honlapon lesz elérhető.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés